01:56, ned, 5. Maj

V prihodnjih dneh tudi nočni cepilni centri, Poklukar bo predlagal omejitev covidnih potrdil





Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede covida-19, so sodelovali minister za zdravje Janez Poklukar, poveljnik Republiškega štaba CZ Srečko Šestan in generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Cvetka Tomin.

Poklukar je predstavil potek dni cepljenja. Ob tem je dejal: “Akcija se imenuje dnevi cepljenja, stopimo skupaj, varno in zdravo v leto 2022. Ta bo potekala od nedelja 19. decembra pa do 23. decembra.” Po celi Sloveniji bodo odprti cepilne centre, ki bodo delovali od 8. do 20. ure. V teh dneh naročanja niso potrebna, povsod bo omogočena izbira cepiva.

Delovali bodo tudi nočni cepilni centri, informacije kdaj in kje bodo objavljene naknadno.

Glavni cilj te akcije je, da dosežemo čim boljšo precepljenost, kajti samo ta nas pelje v varno in zdravo leto 2022. Ob tem se zahvaljujem celotnemu primarnemu zdravstvu, saj je bilo v to akcijo vloženega veliko napora.

Odvrzite dvome in strahove, saj so se cepiva izkazala za učinkovita in varna. Izberimo zdravje, izberimo cepljenje, je dejal in v nadaljevanju povedal, da gre posebna zahvala tudi županom, ekipam civilne zaščite, Rdečega križa in drugim nevladnim organizacijam pa tudi vsem tistim, ki v teh dneh kakorkoli pomagate, da dosežemo zadostno precepljenost, je dodal v nadaljevanju.

Poklukar je povedal, da bo predlagal, da se omeji veljavnost covid potrdil na 270 dni in se predlog uveljavi s 1. februarjem.

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.