06:09, pon, 20. Maj

V Pristanu prazen tudi fitnes





Med tem ko je srednji (stari) bazen že več kot dve leti in pol suh, je sedaj prazen tudi fitnes v kopališču Pristan. Po 27 letih, kolikor je (1000 kvadratnih metrov) prostore najemal Fitnes klub Maribor, niso več redno plačevali obveznosti, zato so lastniki (Športni objekti Maribor) zahtevali izvršitev rubeža. Sedaj iščejo nove najemnike, bazen pa (še vedno) ostaja na suhem.

Pristan (3)

Nekoč eden največjih mariborskih centrov za rekreativce in profesionalne športnike je danes “samotar”. Zaradi zaprtega srednjega bazena se je obiskanost Pristana zmanjšala za skoraj tretjino (okoli 30%), zdaj pa tudi fitnesa ni več. Kot je pojasnil direktor Športnih objektov Tone Knez, je bilo sodelovanje s Fitnes klubom Maribor vrsto let korektno, “pred šestimi leti pa je začelo prihajati do težav, ker društvo ni redno plačevalo najemnine. Potrebni so bili izvršilni postopki, v katerih je društvo vlagalo ugovore s ciljem zavlačevanja postopka, vsi postopki pa so se brez izjeme končali z ugotovitvijo neutemeljenosti ugovorov društva in posledično rubežem sredstev na računu društva, ter na koncu tudi izpraznitev prostorov.” Zdaj, v skladu z zakonodajo, iščejo nove najemnike.

Pristan (2)

Ni več frizerja, trgovine, niti bifeja
Tudi prostori, kjer je bil nekoč frizerski salon in trgovina s športno prehrano so bili v najemu Fitnes kluba Maribor, a so jih vrnili, ker jih niso več potrebovali. “V enem prostoru smo letos uredili sušilnico za lase, ki jo uporabljajo starši otrok, ki obiskujejo plavalno šolo. Bife smo imeli v obratovanju že sami, prav tako najemnike, vendar se ekonomika ni izšla. Tudi za bife bomo poiskali novega najemnika”, pojasnjuje Knez in dodaja, da praznih prostorov v kopališču ni več veliko, “kar pa je, pa je potrebno temeljite obnove, da se lahko preda uporabi.

Pristan (4)

Malo “življenja” pomeni več kot 150.000 evrov izgube
V kopališče Pristan prihajajo športniki iz domačih klubov (ki se ukvarjajo z vodnimi športi kot so plavanje, vaterpolo in potapljanje), učenci osnovnih šol (na tečaje plavanja ali športne dneve), srednješolci in študentje (ki tam opravljajo športno vzgojo), vojska, člani različnih društev invalidov, na pripravah pa gostijo tudi plavalce in vaterpoliste klubov iz tujine. “Celotni prihodki v kopališču Pristan so v letu 2015 znašali 760.090€, odhodki pa 913.133€. Da je izguba takšna je v največji meri prispevalo zaprtje srednjega bazena”, pojasnjuje Knez. Dokumentacija za sanacijo srednjega bazena naj bi bila pripravljena, da ga potrebujejo, je jasno. “Vsi upamo, da bo lastnik končno zagotovil sredstva za obnovo srednjega bazena in skakalnice“, dodaja Knez. Odgovor iz Mestne občine Maribor še čakamo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.