21:33, ned, 5. Maj

V ptujskem zdravstvenem domu tudi fizioterapija





V Zdravstvenem domu Ptuj so uvedli novo dejavnost fizioterapije. Ustrezne prostore so uredili v kletnih prostorih doma in jih uradno odprli ob nedavnem obisku ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc na Ptuju.

zdravtveni dom ptuj

“Z delovanjem nove dejavnosti v Zdravstvenem domu Ptuj smo začeli 15. marca,” je pojasnila direktorica Metka Petek Uhan.

Prostori so po njenih besedah lepo urejeni. “Izvajamo celotno dejavnost fizioterapije, razen plavanja, saj nimamo bazena. Drugače pa imamo praktično vse zadeve, ki so potrebne v okviru ambulantne fizioterapije,” je dejala. Med drugim je izpostavila magnetoterapijo, kinezioterapijo, svetlobno terapijo in toplotno segrevanje.

Za novo dejavnost so se po besedah direktorice odločili, ker so dolge čakalne dobe pri drugih izvajalcih in ker v splošnih ambulantah beležijo vedno večje število bolnikov s takšnimi potrebami. “Fizioterapija je bila doslej v središču Ptuja na voljo le v bolnišnici, ostala pa na obrobju, zato smo želeli dejavnost približati bolnikom,” je povedala.

Investicija je stala okoli 25.000 evrov, ki jo je pokril zdravstveni dom z lastnimi sredstvi. Trenutno imajo na voljo sedem delovnih enot, v ta namen pa so zaposlili enega fizioterapevta.

Med investicijami v letošnjem letu načrtujejo še nadzidavo prostorov zobotehnike. “Prostori bodo namenjeni zobnim ambulantam, pa tudi fizioterapiji,” je povedala direktorica Petek Uhanova.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.