01:04, sob, 27. Apr

V Račah bodo povečali kapacitete vrtca





Na spletni strani Občina Reče – Fram je mogoče zaslediti javno naročilo za rekonstrukcijo in dozidavo vrtca v Račah. S tem projektom občina želi povečati kapacitete vrtca za tri nove igralnice in sodobnejšo kuhinjo.

Vir: arnes.si
Vir: arnes.si

Sprejet občinski proračun za leto 2019 zraven večjih investicij predvideva tudi dograditev vrtca Rače. Zaradi izjemnega razvoja občine in posledičnega povišanega priseljevanja je občina primorana dograditi obstoječi vrtec. Dograditev predvideva odstranitev kosa zahodnega dela, kjer naj bi prostor za dobile nove igralne in spremljevalne površine. V prtličju pa načrt predvideva tri nove igralnice, dvoje sanitarij, skupno garderobo, predprostor, hodnik in nov vhod z vetrolovom.

Vir: Občina Rače
Vir: Občina Rače

Zraven vrtca bo locirana nova samostojna stavba z zunanjimi sanitarijami in skladiščem za zunanja igrala. Investicija v vrednosti 800.000 evrov predvideva tudi posodobitev kuhinje, ki bo tako lahko sprejela povečano število otrok. Kuhinja bo po prenovi tudi bolj smiselno urejena oziroma tehnološko organizirana, da večje število otrok ne bo pomenilo zastojev pri deljenju obrokov.

Vir: Občina Rače-Fram
Vir: Občina Rače-Fram

Trenutno je v vrtcu 9 oddelkov, ki jih skupno obiskuje kar 171 otrok.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.