12:09, sob, 18. Maj

V Rusiji in na Krimu več napadov in incidentov, ponoči zagorelo skladišče goriva





V kraju Volna na jugu Rusije, blizu mostu, ki vodi na polotok Krim, je ponoči zagorelo skladišče goriva, je davi sporočil lokalni guverner.

Poškodovanih ni bilo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Guverner regije Krasnodar Venjamin Kondratjev je prek Telegrama sporočil, da je zagorela cisterna z gorivom v vasi Volna, vzroka požara pa ni omenjal. Po prvih informacijah požar ni terjal poškodovanih, prav tako naj ne bi obstajala grožnja za bližnje prebivalce. Volna leži na koncu mostu prek Kerške ožine, ki povezuje Rusijo s Krimom. Tega si ga je Moskva po mednarodno nepriznanem referendumu priključila leta 2014. Oktobra lani je most delno uničila eksplozija tovornjaka bombe, za katero je Rusija okrivila Ukrajino. Most velja za ključno povezavo pri dobavi zalog ruskim vojakom v Ukrajini.

V zadnjih dneh več napadov in incidentov

V Rusiji in na Krimu se je zadnjih dneh pred pričakovano protiofenzivo ukrajinskih sil zgodilo več napadov in incidentov, čeprav Kijev ni prevzel odgovornosti za nobenega od njih. V soboto je bilo denimo skladišče gorica v Sevastopolu na Krimu tarča napada z dronom, v ponedeljek in torek pa sta eksploziji na železniških tirih povzročili iztirjenje dveh tovornih vlakov v bližini meje z Ukrajino.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.