12:34, čet, 28. Mar

V SDS pričakujejo jasno in realno časovnico reševanja razmer v zdravstvu





V opozicijski SDS po koalicijskem vrhu, posvečenem reševanju razmer v zdravstvu, pričakujejo, da bo časovnica ukrepov jasna in realna, zadani datumi pa pri izvedbi tudi upoštevani. Hkrati napovedujejo, da so ob tem vedno pripravljeni podpreti dobre rešitve, ki bi resnično prinesle rezultate.

V SDS so sicer danes poudarili, da ocene dogovorov, sprejetih na sredinem vrhu koalicije na Brdu pri Kranju, ne morejo podati, saj uradno niso seznanjeni s številkami in predlogi, o katerih so se pogovarjali koalicijski partnerji.

Glede na to, da se je koalicija seznanila z analizo stanja zdravstvenega sistema, pa pričakujejo jasno časovnico reševanja nakopičenih težav v zdravstvu. Ob tem so premierju Robertu Golobu očitali, da je v sredo znova govoril o širokem konsenzu, a pri tem ni omenjal opozicije.

Golob je sicer po koalicijskem vrhu dejal, da bodo iskali konsenz med tistimi, ki delijo iste vrednote, to pa je krepitev javnega zdravstva. V odgovoru na vprašanje o iskanju konsenza pa je med drugim dejal še, da se desnosredinske vlade reform ne lotevajo, o njih pa govorijo, ko so v opoziciji.

Spomnili so, da je njihova poslanska skupina zahtevala sklic izredne seje DZ na temo razmer v zdravstvu

V SDS so sicer danes spomnili še, da je njihova poslanska skupina zahtevala sklic izredne seje DZ na temo katastrofalnih razmer v zdravstvu. Ta bo potekala prihodnji teden, poslanci pa bodo na seji obravnavali več predlogov priporočil, ki so jih pripravili v SDS. Z njimi bi med drugim vlado pozvali, da v 30 dneh pripravi zakon o interventnih ukrepih za reševanje trenutnih razmer v zdravstvu, predlog novega plačnega sistema v zdravstvu in predlog za odpravo plačnih nesorazmerij v vseh ostalih delih javnega sektorja ter ponovno uvede sistem referenčnih cen na področju nabave medicinskega materiala.
VIR:STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.