12:56, sre, 1. Maj

V soboto na pohod med vinogradi na Plački stolp





Vinotour že deseto leto organizira za boljšo vest po praznikih pohod med vinogradi za Tri kralje na Plački stolp s toplo malico na Turistični kmetiji Leber.

“Dobimo se ob 9.30 v Svečini na nogometnem igrišču, se ogrejemo in startamo pogumno na pot. Ob poti se okrepčamo s kuhančkom ali špricerjem pri Vinu Pliberšek, nadaljujemo v hrib do Vinogradniške kmetije Milene Vrezner na odličnega Zelenega in nato skozi gozd do Vina Valdhuber-Čeh na vsaj deci Lenčke ali vrhunski Vinjak!” so pri Vinotour zapisali v vabilu.

“Od tu globoko vdihnemo in se povzpnemo na Plački stolp, kjer uživamo v razgledu z vrha. Ker bo treba za pot domov se resno okrepčati, nam bodo pri Vino Leber pripravili toplo malico,” so še napisali, našteli dobrote, ki se jih bo lahko tam jedlo: jota ali ričet s prekajenim mesom ali gobova juha z ajdovimi štruklji pa še novoletna sladica. In ponovno še vinska spremljava jedi.

Verjamejo, da bodo vsi pohodniki zmogli premagati še zadnji vzpon in se veseliti zadnje postaje pri Vinu Kušter z odličnimi svežimi in zrelimi vini. In čisto na koncu v dolini še udeležiti se tradicionalnega zaključka v baru Panja. Zaradi lažje organizacije pa prosijo tiste, ki bi se radi udeležili pohoda, da se prijavijo na elektronski naslov vinotoureu@gmail.com ali pa preko FB-dogodka.

Sporočili pa so tudi že okvirni seznam letošnjih pohodov:

Pohodi Vinotoura v letu 2024. Vir: Vinotour

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.