08:48, pon, 29. Apr

V Svečini bo kmalu že 41. Kmečki praznik s kronanjem nove vinske kraljice





V Svečini bodo obiskovalcem kmalu na domačih stojnicah ponudili sladek mošt in odlično vino, hkrati pa kot vrhunec dogajanja kronali novo svečinsko vinsko kraljico.

Dogajalo se bo tako v soboto, 30. septembra, kot tudi v nedeljo, 1. oktobra 2023.

Tudi letos pričenjajo sobotni program 41. Kmečkega praznika z Vinotour pohodom.

Kmečkega praznika v Svečini ni brez vina. Vino in mošt bosta na vsakem štantu, degustacija vin pa bo tudi na svečinskem gradu, kjer bodo imeli tudi razstave. Na degustaciji v gradu, ki bo tako v soboto kot nedeljo, bodo obiskovalci ob strokovni razlagi izkušenih članov svečinskega noneta lahko uživali ob vinih aktualne Svečinske vinske kraljice, bodoče Svečinske vinske kraljice, aktualne Mariborske vinske kraljice, bodoče Mariborske vinske kraljice, še kakšne bivše Svečinske kraljice in ostalih vinogradnikov.

V soboto bodo tudi Otroške kmečke igre na nogometnem igrišču. V Svečini pa bodo isti dan nastopile tudi folklorne skupine, zvečer pa bo na oder stopil domači Ansambel Vžig.

Nedelja bo bogata s programom dogajanja. Ob 10.30 se bo začela svečana maša v cerkvi svetega Andreja. Ob 12. uri bo svečana otvoritev 41. Kmečkega praznika s kronanjem 20. svečinske vinske kraljice in trgatvijo vaške trte. Od 13. ure naprej bo spet možen ogled razstave na gradu, prav tako tudi degustacija vin.

Ob 15. uri pa vse od večera pa sledi zabava, na kateri bo igral tudi narodno zabavni Ansambel Saše Avsenika.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.