V UKC Maribor trije zdravniki okuženi s covidom-19

Po poročanju medijev naj bi v UKC Maribor bile okužene najmanj tri osebe, zaposlene v urgentnem centru. Sedaj potekajo testiranja in iščejo kontakte.

Dopolnjeno 30.6.2020, ob 7:50

Po poročanju medijev so v Urgentnem centru v UKC Maribor s covidom-19 okuženi trije zdravniki, in sicer v Urgentnem centru.  Po poročanju Večera trenutno poteka obširno zbiranje kontaktov okuženih in testiranja vseh zaposlenih. Prav tako iščejo tudi izvor okužbe. Jutri naj bi se v UKC Maribor sestala tudi posebna skupina, okužbe pa naj bi po poročanju medijev, odkrili danes.

Kot so zvečer sporočili iz omenjenega zdravstvenega doma, so vsi trije v samoizolaciji, poiskali pa so tudi potencialne kontakte med zaposlenimi in odredili osem samoizolacij.

“V sodelovanju z epidemiološko službo Nacionalnega inštituta za javno zdravje so poiskani vsi potencialni kontakti, odrejenih je osem samoizolacij. Opravljenih je 31 testov, od katerih je 29 negativnih, na dva izvida še čakamo,” so zvečer sporočili iz Zdravstvenega doma dr. A. Drolca Maribor.

Pomočnik direktorja zdravstvenega doma Aleksander Jus je za TV Slovenija povedal, da so z aktivnostmi začeli popoldne, takoj ko so izvedeli za okužbe. “Takoj smo jim odredili samoizolacijo, hkrati smo na testiranje poslali vse naše zaposlene iz te organizacijske enote in izvedli potrebno samoizolacijo tistih, ki so bili v neposrednem stiku z njimi, torej bili so v ožjem timu, ki so izvajali nujno medicinsko pomoč,” je dejal.

S koliko bolniki so bili okuženi zdravniki v stiku, še ne vedo. “Teh podatkov zaenkrat nimamo,” je dejal Jus. Več naj bi bilo znanega v torek.

Da so pri treh zdravnikih v prehospitalni enoti zdravstvenega doma v UKC Maribor potrdili okužbo s covidom-19, so pred tem potrdili tudi v UKC Maribor. Kot so zagotovili na Twitterju, so skupaj z zdravstvenim domom že sprejeli ustrezne varovalne ukrepe.

Kot so poročali mediji, v obeh ustanovah potekajo obširno zbiranje kontaktov okuženih in testiranja vseh zaposlenih, iščejo tudi izvor okužbe. Urgentni center sicer deluje normalno.
Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV