19:04, tor, 21. Maj

V Ukrajini ubitih najmanj 40 vojakov, ubit tudi fant





Rusija je danes zgodaj zjutraj napadla Ukrajino, Putin je odobril “posebno vojaško operacijo”.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je po začetku ruske invazije na Ukrajino, ki jo je sprožil ruski predsednik Vladimir Putin, za celo državo razglasil vojno stanje. Iz več krajev po Ukrajini medtem še naprej poročajo o eksplozijah, ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba pa govori o obsežni invaziji na Ukrajino.

Deček umrl po tem, ko so granate zadele stanovanjsko hišo

V prvih urah ruske invazije na Ukrajino je bilo ubitih najmanj 40 ukrajinskih vojakov in ducat civilistov, je novinarjem povedal svetovalec ukrajinskega predsednika, poročajo agencije. “Vem, da je bilo ubitih več kot 40 ukrajinskih vojakov, več deset je bilo ranjenih in da je bilo ubitih ducat civilistov po vsej državi,” je po poročanju Indexa dejal Aleksij Arestovič. Deček je bil ubit v regiji Harkov, ko so granate zadele stanovanjsko hišo, je sporočila služba za nujne primere.

Ruske sile proti ukrajinskim mestom ne uporabljajo nobenih letal, raket ali topništva je po poročanju ruske tiskovne agencije TASS zatrdil tiskovni predstavnik ruskega obrambnega ministrstva Igor Konašenkov. Dodal je, da bodo ruske sile ukrajinsko vojaško infrastrukturo, zračno obrambo in letališča uničile z “zelo natančnim orožjem”.

Konašenkov je trdil, da se ukrajinski vojaki množično predajajo in bežijo. Dejal je, da se ukrajinske sile na meji niso upirale ruskim enotam, ko so se te približale. Visoki ukrajinski uradniki so te trditve zanikali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.