V VDC Polžu povabili na kavo

Že petnajsto leto zapored uporabniki in zaposleni Varstveno delovnega centra POLŽ Maribor prirejajo dogodek “Greš na kavo?”  Na dogodku so uporabniki in obiskovalci spoznavali različne obrede povezane s kavo, različne vrste umetnosti, ples, glasbo, literaturo in kulinariko, ki so značilni za narod, ki ga predstavljajo.

Vir: Facebook VDC POLŽ Maribor

Vir: Facebook VDC POLŽ Maribor

Varstveno delovni center Polž je javni socialno zdravstveni zavod s šestimi enotami, kjer izvajajo storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji in tremi enotam institucionalnega varstva, kjer nudijo bivanje v duhu domačnosti in kakovostnega preživljanja prostega časa. Svoje poslanstvo v zavodu z 253 uporabniki uresničujejo med drugim tudi s številnimi glasbenimi, športnimi, kulturnimi, kulinaričnimi in družabnimi dogodki.

Po lanski italijanski kavi, ko smo v sodelovanju s številnimi gosti predstavili življenje Italije, tokrat predstavljamo Irsko. Projekt je trajal več mesecev, skozi prebiranje literature in gradiva smo veliko novega spoznali o Irski, spreminjali in dopolnjevali smo program, seveda tudi pridno vadili, da bi vam lahko pokazali kaj smo in kaj zmoremo. Pomembno je, da program nastaja v celoti s soustvarjanjem uporabnikov, da so uporabniki vključeni v čim večji meri. Želimo pa biti tudi aktivni, prepoznavni, videni v lokalni skupnosti. Letošnji dogodek pa je zaznamovala tudi 15. obletnica Irske dobrodošlice Sloveniji ob vstopu v Evropsko unijo. Hkrati pa je to potrditev našega uspešnega, kvalitetnega dela, predvsem pa kakovostnega izvajanja storitve. Svoje delo želimo čim bolj naravnati potrebam uporabnikov.” je povedala Jasmina Breznik, direktorica VDC Polž Maribor . Prireditev sta vodila uporabnica Ester Finžgar in Jernej Vidmar. Prisotne je pozdravil tudi veleposlanik Irske, njegova ekselenca Myles Geiran.

Galerija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV