16:28, ned, 5. Maj

V zavetišču primanjkuje sprehajalcev psov





Začetek poletnih počitnic in z njim povezani dopusti se poznajo tudi na močnem upadu dnevnih sprehajalcev psov, ki trenutno bivajo v mariborskem zavetišču za živali. Od več kot tisoč oseb, ki je od leta 2012 opravilo obvezno brezplačno izobraževanje za sprehajalce, jih je v prvih julijskih dneh zavetišče obiskalo samo 5.

piki, zavetisce

Skupaj z oskrbniki, ki prav tako opravljajo redne dnevne sprehode s psi, je to še zmeraj premalo, da bi vsakemu od trenutno v zavetišču nameščenih psov lahko omogočili kvaliteten sprehod in zadostno količino gibanja v naravi, ki ga potrebujejo.
Iz Snage so sporočili, da bi bili veseli, “če bi tisti registrirani sprehajalci, ki jim čas to dopušča, v času sprehodov obiskali zavetišče in s tem polepšali dan vsaj enemu kosmatincu, ki nestrpno čaka na svoje nove lastnike. Velikokrat je takšna oblika pomoči vredna več, kot katera koli oblika finančne.

Zavetišče za živali MB

Preveč mačk, a so za posvojitev še premlade
Ob tem na Snagi dodajajo, da je še zmeraj, razen v nujnih primerih bolnih ali poškodovanih, ustavljen sprejem mačk, saj so naše namestitvene kapacitete zapolnjene do zadnjega kotička. Prevladujejo mačje mame z legli mladičev, ki so za posvojitev še premajhni, zato trenutno tudi za posvojitev v mariborskem zavetišču še ni na voljo nobena muca. Predvidevamo, da se bo stanje normaliziralo najkasneje konec meseca, ko bodo mladiči toliko zrasli, da bodo sposobni samostojnega življenja in pripravljeni na odhod v nove ljubeče domove.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.