07:47, pon, 6. Maj

Večer in Tovarna podjemov v strateško partnerstvo





Medijska hiša Večer in Tovarna podjemov sta s podpisom pogodbe na današnji novinarski konferenci v Mariboru postali dolgoročni strateški partnerici v okviru programa Start up Maribor. Strateško partnerstvo je združitev moči medija in podjetniškega inkubatorja za podporo start up podjetništvu na mariborskem območju.

večer in tovarna podjemov, podpis pogodbe

ʺS partnerstvom pri programu Start up Maribor želimo aktivno spodbujati in podpirati mlade podjetniške talente v Mariboru in severovzhodni Sloveniji ter jim pri njihovih prvih korakih v svet podjetništva zagotoviti strokovno pomoč, promocijo in druge storitve, pomembne pri njihovem delu,ʺ je na konferenci povedal Miha Klančar, izvršni direktor marketinga in prodaje pri Večeru.

Miha Klančar, izvršni direktor marketinga in prodaje pri Večeru, in Matej Rus, direktor Tovarne podjemov, sta na današnji novinarski konferenci, ki je bila opoldan na sedežu Večera, s podpisom pogodbe sklenila dolgoročno partnerstvo v okviru programa Start up Maribor.

ʺPrepričani smo, da bo tesno sodelovanje med medijem in podjetniškim inkubatorjem dodatno spodbudilo in učinkovito podprlo start up podjetja. Pri Večeru želimo aktivno soustvarjati podjetniško okolje, ki bo mladim pomagalo do polne zaposlitve in prispevalo k izboljšanju družbene in ekonomske situacije v severovzhodni Sloveniji. Zato smo se odločili za strateško partnerstvo s Tovarno podjemov. Skupaj bomo raziskovali, razvijali in implementirali nove inovativne storitve za podporo start up podjetništvu. V okviru programa Start up Maribor bomo oblikovali podjetniški paket Večera. Namenjen bo posebni ciljni skupini start up ekip oziroma podjetij, izbranih od Večera, ki jim bomo pomagali s promocijo, investicijskimi vlaganji vanje in drugimi specializiranimi storitvami,ʺ je ob podpisu pogodbe povedal Miha Klančar.

ʺNaša vizija, da s povezovanjem različnih akterjev podjetniškega ekosistema v Mariboru razvijemo res
učinkovit program za podporo nastajajočim podjetjem, se počasi, a vztrajno uresničuje. S pristopom družbe Večer bomo lahko močno okrepili aktivnosti programa, saj jih bomo nadgradili s specifičnimi storitvami za start up podjetja, ki jih lahko ponudi medijska hiša. S povezovanjem in sodelovanjem bomo v Tovarni podjemov še lažje dosegli ambiciozne cilje, ki smo si jih skupaj z Univerzo v Mariboru zastavili v okviru strateškega razvojnega programa Inovativne odprte tehnologije, po katerem je Tovarna podjemov kot univerzitetni inkubator in član konzorcija RAZ:UM odgovorna za razvoj podjetniškega stebra,ʺ
pravi Matej Rus.

Prva start up ekipa pod okriljem programa Start up Maribor, s katero začenja Večer aktivno sodelovati, je Foreach Solutions. Njeni štirje člani so študenti FERI Univerze v Mariboru. S svojo inovativno rešitvijo LAMA za geolokacijsko oglaševanje so 14. aprila v Mariboru zmagali na tekmovanju Imagine Cup Slovenia v kategoriji Inovacije. ʺNaša ideja LAMA predstavlja enotno platformo za oglaševanje, ki jo lahko uporabljajo oglaševalci iz raznih gospodarskih panog. LAMA je sodoben oglaševalski sistem, uporablja najnovejše komunikacijske tehnologije in sledi trendom oglaševanja v 21. stoletju,ʺ je o LAMI na današnji konferenci povedal Mitja Galun, predstavnik ekipe Foreach Solutions, in nadalje izpostavil, da jim je prav zaradi sfere, v katero se s svojo idejo podajajo, sodelovanje z Večerom pisano na kožo: ʺZačetek poslovne poti v sodelovanju z Večerom za nas pomeni veliko poslovno priložnost. Kot glavne prednosti partnerstva s podjetjem Večer naj izpostavimo poslovne stike, izkušnje in njegovo prepoznavnost. Veseli nas, da smo prvo start up podjetje, ki vstopa v to skupno zgodbo. Zavedamo se svoje odgovornosti, da prvi utiramo pot še za mnoge druge mlade ekipe, ki verjamejo v svojo idejo in jo želijo spraviti na zemljevid zgodb o uspehu. Verjamemo, da bo naše sodelovanje dober primer sodelovanja mladosti in izkušenj v skupni želji po razvoju in poslovnih rezultatih.ʺ

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.