16:00, čet, 16. Maj

Vesele in razigrane počitnice 2015 v dnevnem centru CSD Ruše





Mladi iz dnevnega centra CSD Ruše so v prijetnem druženju s starejšimi iz istega dnevnega centra (iz Ruš, Lovrenca na Pohorju in Selnice ob Dravi) veselo zakorakali v poletne počitnice, polne zanimivih športnih in družabnih aktivnosti.

počitnice v csd ruše (5)

Na tretjem medgeneracijskem pikniku na Bezeni so na športnem igrišču pri Domu krajanov najprej izmenjali nekaj »življenjskih« izkušenj, nato pa se pomerili v raznih družabnih in športnih igrah. Sledilo je čofotanje v ruškem bazenu. Nasmejanih lic in popolnoma brez skrbi so se zjutraj zbrali in se odpravili dogodivščinam naproti. Dopoldneve so preživljali aktivno, v vodnih radostih so se družili, zabavali in popolnoma pozabili na težavne šolske dni, ki so pred kratkim še zapolnjevale dopoldneve šolarjev.

Na bazenu jim je bilo prijetno. Poskrbljeno je bilo tudi za malico. Urice druženja so se kar prehitro končale. Med nekaterimi so se stkale nove prijateljske vezi, za katere upam, da se bodo skozi nadaljnja srečanja samo še krepile. Še bo veselo.

Konec prvega počitniškega tedna so v dnevnem centru ponovno izkoristili za medgeneracijsko druženje. V dopoldanskem času so se starejši in mlajši uporabniki DC zbrali na kiparski delavnici, kjer so gnetli in oblikovali glino. Oboji, starejši in mlajši, so z uporabo domišljije oblikovali različne glinene umetnine.

Za popestritev počitnic so se otroci, proti koncu drugega julijskega tedna, zbrali pred telovadnico Gozdnega gospodarstva v Lovrencu na Pohorju, kjer je postavljena plezalna stena. Ko so si nadeli varnostne pasove, je prišel čas, da pokažejo svojo zmogljivost, vztrajnost in pogum. Drug za drugim so se preizkusili v plezanju in marsikdo je premagal strah pred tem težkim športom.
Ponosni, zadovoljni in veseli so zapustili telovadnico in se pred razhodom še okrepčali v bližnjem lokalu. Plezalna izkušnja je vse obogatila, jim pokazala, da zmorejo in jih napolnila s ponosom. Dvignila je njihovo samozavest, in jim tudi pokazala, da moraš včasih, kljub temu, da je težko, vztrajati, da prideš do cilja.

Aktivne počitnice v dnevnem centru za otroke in mladostnike nadaljujejo z obiskom ene izmed lovrenških kmetij. Otroci komaj čakajo, da začutijo toplino konjev, jih zajahajo in odjezdijo po obronkih bližnjih lovrenških obronkov. Sledijo športne igre, ustvarjalne delavnice in družabne igre v prostorih ali neposredni bližini dnevnega centra.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.