13:22, sre, 8. Maj

Veselo na Vinski poti Ruše





Drži, da god Sv. Martina obeležujemo šele v torek, a je tokrat vikend bil v duhu Martinovanja. Tako so danes obeležili Martinovanje s pohodom po Vinski poti Ruše, že 31. leto zapored.

Še eno od mnogih prireditev ob Martinovanju, so danes obeležili v Rušah, kjer so se obiskovalci podali po Vinski poti Ruše. Z vinom in domačimi dobrotami so jih pričakali domači vinarji. Ob dobri jedači in pijači, ni manjkalo tudi glasbe, petja, plesa in zabave.

Že tretje leto zapored so člani društva TIC Ruše poskrbeli, da so pohod po Vinski poti Ruše in Martinovanje obeležili tudi s kulturnim vložkom pri sodu v centru Ruš. Za glasbeno – pevski vložek sta poskrbela Alfi Nipič in 6pack Čukur. Otroci in harmonikar folklorne skupine Koreninice iz Bistrice ob Dravi pa so poskrbeli za plesni splet ljudskih in odplesali, kot znajo le oni.

martinovanje ruse (5)

Ob tem sta tamkajšnji župan Uroš Razpet in Leopold Rudl, ponudnik na Vinski poti Ruše, krstila mošt v vino. Vsak od od obiskovalcev je prej svoj kozarec – da le niso ostali žejni.

martinovanje ruse (1)

Več o prispevku si oglejte jutri, v oddaji Občinski informator na BK TV, ob 18.30.

Druge novice

Comment

  • Andrej Šauperl

    11 novembra, 2014

    Zanimivo, da novinarsko oko spet ni opazilo ruških godbenikov. Sedaj nas pa že res skrbi, da so naši instrumenti pretihi in da bomo v bodoče morali nabaviti neko glasno ozvočenje, da se nas bo slišalo.
    Mimogrede, igrali smo pri sodu in po vsej Vinski poti, pri vseh vinogradnikih, tja do trde teme …

    Andrej Šauperl, predsednik Godbe Ruše

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.