07:07, sre, 15. Maj

VIDEO: Big Band RTV s solisti znova navdušil





Festival Arsana že leta skrbi za popestritev poletnega dogajanja na Ptuju. Včeraj, 25. junija, so na dvorišču Minoritskega samostana ponovno poskrbeli za pravo poletno vzdušje.

Poletna noč prežeta s slovensko popevko

V Minoritskem samostanu se je odvil koncert Big Band RTV Slovenija, pridružila so se jim številna odmevna imena slovenske glasbe Elda Viler, Oto Pestner, Nuša Derenda, Saša Lešnjek in Nina Strnad. Dogodek je povezoval Tilen Artač.



Pestro je bilo tudi na Slovenskem trgu, kjer so nastopili Janez Ivančič, Gašper Hlupič, Žiga Žvižej in Rok Teržan.

Tržnica v znamenju čarovniškega cabareja

V sklopu Festivala Arsana poteka tudi festival za otroke. V sobotnih dopoldanskih urah se je na ptujski mestni tržnici odvil čisto pravi cirkuški cabare, ki je navdušil tako najmlajše kot tiste starejše, ki v sebi ohranjajo vsaj delček otroka. Tina in Matjaž sta pripravila inovativno doživetje, ki je vključevalo žongliranje, čaranje, obilo plesa in glasbe. Po predstavi so potekale delavnice, otroci pa so se lahko v nekaterih trikih preizkusili tudi sami.

Poletna kulinarična avantura

Po skoraj dveh letih se je na Ptuj vrnila tudi najbolj priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna, kjer se je zbrala množica ljudi iz celotne Štajerske, opaziti je bilo tudi veliko turistov, ki so izbrali kulinarične dobrote na več kot 30 stojnicah. Predstavile so se številne gostilne, restavracije, turistične kmetije ter vinarji in pivovarji. Med njimi so bili znani gostinci, pa tudi takšni, ki so se predstavili prvič.

Hrano so ponujali izključno v povratnih in biorazgradljivih materialih in tako izpostavili skrb za okolje. Poleg okusne hrane in pijače je služilo vreme. Kar je najpomembnejše je to, da je ptujski trg živel, saj so se po koronskih časih obiskovalci veselili druženja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.