04:10, pon, 29. Apr

VIDEO: David Rihtarič o kolesarski poti v Kungoti





V občini Kungota gradijo kolesarko – kolesarsko pot ob regionalni cesti med Zgornjo Kungoto in Dolnjo Počehovo. Njenega pomena se zaveda tudi ultramaratonski kolesar David Rihtarič.

Rihtarič se danes profesionarno ukvarja z ultramaratonskim kolesarstvom, gre za dirke daljše od 500 kilometrov. Je aktualni evropski prvak v 12 urni vožnji v Oriovcu, kjer je prevozil 441 kilometrov. Rad se zapelje skozi domače kraje, zato nestrpno pričakuje zaključek izgradnje nove kolesarske kolesarske povezave iz Zgornje Kungote do Dolnje Počehove. S prve roke nam potrdi, da se bodo s takšno povezavo zelo približali kolesarkam v tujini. 

Prepričan je, da bodo ljudje nad kolesarsko potjo navdušeni. “Povsod se gradijo te kolesarske poti, tako, da se zelo približujemo kolesarskim potem, ki so v tujini,” pove Rihtarič. 

Določeni deli nove kolesarske poti so že asfaltirani, ponekod so sredi gradnje. Vrednost celotnega projekta izgradnje sicer znaša nekaj manj kot dva milijona. Celotna trasa kolesarske poti in regionalne ceste bo tako po načrtih, končana v začetku leta 2025.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.