01:56, ned, 28. Apr

VIDEO: Disko krogle, svetlobna predstava in disko glasba sredi noči na Glavnem trgu





Minulo noč se je po dveh urah čakanja, ali bo dež vendarle prenehal svoj ples, začel koncert Godalni otoki na Glavnem trgu v Mariboru.

In postregel z glasbo, disko kroglami, svetlobno predstavo, predvsem pa z dobro voljo, ki je ni mogel pregnati niti dež, ki je nekaj ur pred tem začel padati. K sreči pa tudi ponehal, tako da so lahko organizatorji in izvajalci lahko pokazali Mariborčanom novo glasbeno poslastico.

Godalni otoki – ritmi sobivanja je bil koncert, ki je bil del del sklopa Lent po Lentu in preddogodek Festivala Maribor. In ker je dejansko ponujal sprehod obiskovalcev med otoki in glavnim odrom, obenem pa ponudil disko glasbi iz 70. in 80. let prejšnjega stoletja, zaigrano na godalih, je bil res to, kar je Narodni dom Maribor napovedal : sprehod skozi večdimenzionalno glasbeno pokrajino.

Koncert bi se moral začeti pravzaprav ob 20. uri, pol ure pred tem so z Narodnega doma Maribor sporočili, da koncert vsekakor bo, le z nekajminutno zamudo, saj je vremenska napoved kazala, da bo ob 20. uri konec močnega dežja. A ta ni nehal še slabo uro. Po gledanju v nebo, prenehanju dežja in pregledu tehnične opreme so se Godalni otoki le zgodili. Začelo se je nekaj minut do 22. ure. In okrog odra in godalnih otokov, na katerih so na razna godala igrale razne generacije glasbenikov, se je takoj pojavila množica ljudi.

Dejansko smo lahko stopili tudi v notranjost prizorišča, med posamezne godalne otoke in glavnim odrom, ter se tam prosto gibali, hodili, plesali, fotografirali, snemali. Zgodila se je prava disko zabava z glasbo, svetlobno predstavo, disko kroglami, ki sta bili nad glavnim odrom. Nad vsem skupaj pa je bila še polna luna.

Nastopajoči:

• Bojan Cvetrežnik – MC, audio vizualni koncept, priredbe, dirigent
• JAMirko – DJ, beat&bass, audio produkcija
• Nejc Škofic – klaviature
• Filip Vadnu – kitara
• Damaris Potočnik – vokal
• Godalkanje Fiddle Gang (Barja Drnovšek, Anja Šoštarič, Ajda Cvek, Nika Škodič, Clarisse Petrovič Duret, Eva Rojko, Izabela Hace)
• Profesionalni učitelji in poklicni godci (Andrej Božič, Klemen Bračko, An Černe, Vesna Čobal, Monika Debelič, Maša Golob, Dejan Gregorič, Petra Jurič, Hermina Matjašič, Srečko Meh, Jan Šoštarič, Margarita Ulokina, Barbara Upelj)
• Violine (učenci in dijaki glasbenih šol Maribor, Celje, Velenje, Idrija, Ljutomer, Slovenj Gradec, Hobi Godalkanje)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.