15:38, pon, 29. Apr

VIDEO: Drevi otvoritev 26. Folkarta





V Mariboru se bo danes v okviru Festivala Lent začel 28. Folkart, ki predstavlja ljudske tradicije z vsega sveta. Letos se bodo predstavile folklorne skupine iz Argentine, Finske, Fidžija, Kostarike, Kazahstana, Srbije in Slovenije, folklorni teden pa bo ponovno zaokrožil ognjemet, ki vsako leto na Festival Lent privabi na tisoče ljudi.

Uradni začetek Folkarta bo predstavljala nocojšnja predstavitev vseh folklornih skupin na Trgu Leona Štuklja, še prej pa se bodo folkloristi v veliki povorki sprehodili po Lentu. Tudi letos bodo nastopile folklorne skupine širom sveta. Katere vse, si oglejet v izjavi producentke Folkarta, Alenke Klemenčič.

V prihodnjih dneh se bodo folklorne skupine razkropile po mestu. “Folkart ima svoje zvesto občinstvo. Sledili so nam v dvorano SNG Maribor, zato verjamem, da nam bodo letos tudi na Trg Leona Štuklja, ki smo ga delno preizkusili že lani,” je povedala Klemenčičeva

Kot pravi bodo folkloristi letos mnogo bolj prisotni na trgih in ulicah Maribora ter tako še bližje ljudem. “Folklora bo preplavila mesto,” je napovedala.

Vrhunec bo Folkart doživel v soboto 2.7.2016, ko je tudi zaključek Festivala Lent. Z dopoldanskimi nastopi na Grajskem trgu in s povorko skozi mesto bodo vse sodelujoče skupine vabile na zaključek na Trgu Leona Štuklja, kjer bodo še zadnjič odplesale vsaka po dva plesa.

VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.