07:07, sob, 11. Maj

VIDEO: Društvo Hiša! pripravlja praznične dogodke, od Živega dvorišča na Vojašniškem trgu do koledovanja po mariborskih ulicah





Društvo Hiša! pripravlja program za Čarobni Maribor, ki se začenja prav danes. 

Živa dvorišča so prostor, ki se odvija za zaprtimi vrati dvorišč, kjer se vse leto obuja dogajanje v sodelovanju s stanovalci mestnega jedra Maribora. Ta dvorišča dajejo poseben ambient, v katerem se odvijajo kulturni dogodki. Med Čarobnim Mariborom pa ta dvorišča v sklopu Vilinskega mesta društvo Hiša! posebej praznično uredi.

Na Vojašniškem trgu posebno Živo dvorišče

Letos bo po besedah Maje Pegan iz društva Hiša! na Vojašniškem trgu urejeno eno tako Živo dvorišče. Tam bo zlata ptica, ki bo izpolnjevala želje, imeli bodo tudi pripovedništvo s kamišibajem, slam zverine bodo pesnile skupaj s publiko, pripravili pa so tudi tečaj fotografiranja uličnega gledališča. Letos so se odločili, da bodo med Čarobnim Maribor imeli eno samo Živo dvorišče, sicer pa jih imajo med letom kar 12.

Okraševanje smrečic, razporejenih po mestu

Poskrbeli so tudi za skupnostno okraševanje mestnega jedra. To pomeni, da lahko meščani sodelujejo pri okraševanju postavljenih drevesc, ki so razporejena po mestnem središču. Pri tem društvo Hiša! sodeluje z osnovnimi šolami in še nekaj drugih deležnikov. Pripravili so tudi video, kako doma narediti praznične okraske. Te smrečice bodo kasneje tudi zasadili.

Koledovanje po Gosposki ulici

Pripravili bodo tudi koledovanje, ki se bo odvilo 22. 12. po Gosposki. Pevski zbori bodo tisti dan prepevali po njej in pričarali predbožično vzdušje.

Razglednice Maribor Lost and Found

Rajzefiber pa v tem času skrbi še za eno posebnost. Maribor Lost and Found je njihov nov projekt, ki predstavlja pet zgodb, natisnjenih na razglednicah in zvočno opremljenih, tako da lahko ljudje preko QR-kode poslušajo zgodbo.

Več o prazničnem programu Društva Hiša! je povedala Maja Pegan, ki je bila gostja oddaje Report:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.