VIDEO: Glasbena doživetja v sklopu 12. festivala Arsana se začenjajo

Najstarejše slovensko mesto Ptuj se meseca julija že vrsto let spreminja v svetovno stičišče glasbenih umetnikov iz različnih koncev sveta, kjer koncerte vrhunske klasične, jazz, etno, world, rock, instrumentalne in vokalne glasbe nadgrajujejo še poulično dogajanje, oder mladih, otroški glasbeni festival, glasba v mestu, odprta kuhna in bogat spremljevalni program.

Vir: Festival Arsana – Official Site

Festival Arsana je v dosedanjih enajstih različicah z več kot 7.500 dogodki na številnih prizoriščih mestnega jedra gostil že več kot 8.000 umetnikov in privabil preko 300.000 obiskovalcev. Tokrat bo na Ptuju med 24. in 30. julijem 2020 potekal že 12. festival Arsana, ki bo letos zaradi nove normalnosti izjemoma, a s ponosom 100-odstotno slovenski! Tokrat bo Arsana prvič gostovala še v mestni občini Ormož. Mnoge dogodke bo možno prvič spremljati tudi preko live- stream-a.

Letos bodo otroški glasbeni festival pričeli udarno za male in velike otroke na glavnem prizorišču, dvorišču Minoritskega samostana, z Neco Falk in Mačkom Murijem že dopoldne, zvečer pa nas tam čaka glasbeno delo skladatelja Žana Tetičkoviča The Port of Life II. – ENSO v zasedbi Lenart Krečič, Ana Čop, Tomaž Gajšt, Jani Moder, Marko Črnčec, Miha Koren in Jean John.

Za otvoritev festivala gostijo Big Band RTV SLO pod taktirko dirigenta Tadeja Tomšiča, ekskluzivno s solisti Klemnom Slakonjo, Majo Keuc, Ano Soklič, Alenko Godec in Rudijem Bučarjem. Glasbene večere nadaljujejo s poklonom kralju rock’n rolla, Elvisu Presleyu, s HEARTBREAK HOTEL: Oto Pesner & Uroš Perić feat Bluenote Quartet, pa 1 na 1: Gušti & Tomi Meglič v magičnem dialogu prvakov slovenskega koncertnega rocka, Arsano 2020 pa v Minoritih zaključujejo z Vlado Kreslinom, ki bo skupaj z izbranimi gosti pokazal, da rock’n roll v Beltincih zveni drugače kot v Nashwillu:.

Mladi virtuozi bodo nastopili v Slavnostni dvorani Ptujskega gradu: v ponedeljek Recital violinistke Ane Julije Mlejnik in pianistke Tanje Činč, v torek sledi Godalni kvartet Ameba, dijaki Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana ter v sredo Godalni kvartet Emona.

Glasba v mestu bo letos zvenela v hotelu Mitra, kjer bodo igrali Blaž Švagan trio: Vladimir Kostadinović & Stefan Bartuš, naslednji teden pa v Muzikafe Momento Cigano. V dominikanskem samostanu bosta zavzela svoj prostor domačina in stalna gosta festivala Tadej Toš in pripovedka Kurent Liljane Klemenčič z prešernovim nagrajencem Stojanom Kerblerjem v interaktivni izvedbi. Na Slovenskem trgu pa bodo kot že uveljavljeni brezplačni dogodki na prostem Oder mladih kar sedem večerov zaporedoma zastopali: The Golden Frets, Katarina Samobor & Jure Pišek, Sain Duet, Hinotama, Rock maraton glasbene šole Instrumental.ko ter Vokalna šola Arsana in Zaključek poletne glasbene šole, ki bo trajala tri dni in povsem dopolnila letošnji otroški glasbeni festival v ustvarjalnih delavnicah, glasbenih pravljicah ter artističnih predstavah.

12. festival Arsana bo v Ormožu gostil 20. 6. 2020 s Tango Story & Irena Yebuah Tiran in 1. 8. 2020 Severo Gjurin s skupino, na pravljični Grajski pristavi Ormož.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV