09:16, pon, 6. Maj

VIDEO: Izjemna rock opera Queen Symphony s simfoničnim orkestrom, big bendom, zborom in solisti





Največje uspešnice legendarnih Queenov so sinoči odmevale na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, kjer je postavljen Glavni oder letošnjega Festivala Lent.

Zbor in orkester Opere Srbskega narodnega gledališča Novi Sad, Big band Novi Sad, dirigent Fedor Vrtačnik ter solisti Mattia Zanata, Zoran Šandorov, Nikola Mijić in posebna gostja Bojana Stamenov so pripravili nepozaben večer, rock opero, v kateri so zaigrali in zapeli uspešnice legendarne skupine Queen.

Queen Symphony je bila več kot opera, več kot rock koncert. Razkošno, svečano, rokersko, bombastično, polno energije, ki je prevzela ne samo Glavni oder Festivala Lent, ampak celoten Trg Leona Štuklja. Projekt, ki je bil poln izzivov ne samo za glasbenike na odru, ampak tudi za vso tehnično osebje, vse od tonskih delavcev do lučkarjev, ki so zagrizli v ta zalogaj. In bilo je kaj videti in slišati, doživeti in občutiti.

Bilo je tako, kot si je nekoč zamislil Freddie Mercury. Glasno, dovršeno, zborovske pasaže, ki so prinesle “kocine pokonci”, pevski solo koncerti, ki so povzdignili trg, da je dihal v eno s pevcem oziroma pevko. Hkrati pa po instrumentalni strani prav tako strastno, s kitarskimi vložki, ki ne smejo manjkati v rock glasbi, z bobnarjem, ki se je za pregrado popolnoma razživel.

S poklonom genialnemu in neponovljivemu pevcu, ki je že davnega leta 1975 presenetil najprej fante iz skupine Queen, nato pa so skupaj presenetili ves svet z rokersko opero, ki je postala tako osupljiva, da je sprva radijske postaje niso hotele vrteti, saj je Bohemian Rhapsody bila taka pesem, da niso vedeli, ali naj bodo popolnoma navdušeni ali kaj drugega. A njihovo zbeganost so prestregli poslušalci, ki so imeli takrat izjemno vlogo. Bohemian Rhapsody so spravili na prvo mesto lestvic za več tednov. Queeni so naredili samostojen album, na katerem sta rock in opera zlita v spojino, kakršne se ne da premagati.

In sinoči so glasbeniki na Glavnem odru Festivala Lent naredili prav to. Uprizorili so glasbeni koncert, ki mu ni para. Izjemno, silovito, strastno, rokersko in operno vse od prvega do zadnjega trenutka. Lahko dodamo le še: Show must go on!

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.