17:14, ned, 5. Maj

VIDEO: K turistični promociji Ptuja pritegnili Kristjana Čeha





Zavod za turizem Ptuj je v sodelovanju s tamkajšnjim vrhunskim atletom Kristjanom Čehom posnel nov promocijski video vinorodnega zaledja Ptuja. Svetovni prvak v metu diska v videu z družbo kolesari med vinogradi in sadovnjaki Mestnega Vrha, kjer tudi njega presenetil panoramski razgled na najstarejše slovensko mesto.

V Zavodu za turizem Ptuj so letos izdali ponatis kolesarskega in pohodniškega zemljevida Pot na Mestni Vrh, ki je od letošnjega leta naprej na voljo tudi v angleškem jeziku, ob izrisani trasi pa so navedeni tudi vsi zainteresirani turistični ponudniki ob poti.

Promocijski video s Kristjanom Čehom

Kot nadgradnjo so minuli teden v javnost poslali nov promocijski video, v katerem znani ptujski atlet spoznava vinogradniško zaledje svojega mesta, ki ob postankih za razvajanje z lokalnimi vini in domačo kulinariko ponuja številne zanimivosti.

Kot je povedala direktorica zavoda Tanja Srečkovič Bolšec, je turistično pozicioniranje Mestnega Vrha kot ptujskega podeželja njihov ključen projekt, saj želijo s takšnimi promocijskimi aktivnostmi to območje še dodatno turistično razvijati.

V sodelovanju s Planinskim društvom Ptuj, Društvom vinogradnikov in sadjarjev Osrednje Slovenske gorice, Šolskim centrom Ptuj, Hiško Herberstein, Kmetijo Črešnik in Rimskim kampom Poetovio so v ta namen izvedli več projektov, med drugim spomladansko Pot na Mestni Vrh, Dan odprtih vrat turističnih ponudnikov in turistično vodenje po knjižni predlogi Bogdana Novaka Trte umirajo stoje, nazadnje pa v sklopu Evropskega tedna mobilnosti še kolesarsko vodenje na Mestni Vrh.

Prihodnjo nedeljo bo potekal še pohodniški izlet – jesenska Pot na Mestni Vrh, 12. novembra pa tudi Zgodbe Mestnega Vrha, ko bodo obiskovalci v družbi vinogradnikov lahko poklepetali tudi z aktualno ptujsko vinsko kraljico Lucijo Kramer.

Naslednji teden bosta zaživela še dva projekta, povezana z Mestnim Vrhom, in sicer razvoj zelenega doživetja, kjer bodo turistom ponujali kolesarski voden ogled vinorodne pokrajine z ogledom Stare preše ter interaktivni digitaliziran prikaz kolesarskih poti z izrisanimi višinomeri, prenosljivimi GPX sledmi ter podrobnejšimi opisi kolesarskih poti.

Nov promocijski video, zeleno doživetje in interaktivni digitaliziran prikaz kolesarskih poti sicer nastaja ob podpori Slovenske turistične organizacije iz razpisa za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji v letu 2023.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.