08:13, čet, 2. Maj

VIDEO: Lara Baruca se je vrnila na sceno z odličnimi priredbami pesmi Siddharte, benda Dan D in Mitje





Priznana slovenska pevka Lara Baruca se je na svoj edinstven način lotila uspešnic “Siddharta” skupine Siddharta, “Ko hodiš nad oblaki” zasedbe Dan D in “Čas je, da najdem te” Mitje. Posnela je tudi triptih vizualizacij.

Lara Baruca je zagotovo med najbolj prepoznavnimi imeni slovenske glasbene scene, letos pa praznuje kar 25 let od izdaje svojega prelomnega albuma “Kar ne piše”. Njena uspešnica “Ti si se bal”, ki je odmevala na tekmovanju EMA, je postala ena najbolj predvajanih pesmi tistega leta, kar je Baruci prineslo široko prepoznavnost.

Svoj prvi album je posnela že pri sedemnajstih letih, temu pa so v naslednjih desetih letih sledile še štiri odmevne plošče, po zadnjem studijskem singlu iz leta 2010 pa so jo glasbeni navdušenci lahko le redko ujeli na domačih glasbenih odrih. A po dobrem desetletju premora popularna pevka razkriva svoj novi projekt “Boutique 99”, ki vključuje tudi reinterpretacije pesmi iz leta 1999, ključnega tako za slovensko glasbo kot za njeno lastno kariero. V začetku aprila pa bo poslušalce razveselila še s predstavitvijo prve izmed treh novih avtorskih skladb, ki obljubljajo svež vpogled v njeno glasbeno ustvarjanje.

Prisluhnete lahko njeni priredbi pesmi Siddharta istoimenske skupine:

Prav tako je naredila tudi edinstveno priredbo pesmi Ko hodiš nad oblaki novomeškega benda Dan D.

Zapela pa je tudi pesem Čas je, da te najdem, katere besedilo je napisal Mitja Šedlbauer.

Z nastopom v Avditoriju Portorož se bo 10. maja pričela tudi butična koncertna turneja Lare Baruca. Tehnično dovršeni koncerti, zaznamovani z Larinim značilnim občutkom za estetiko in prepoznavno inovativnostjo v glasbeni produkciji, bodo zagotovili najvišjo raven glasbenega doživetja. Njena težko pričakovana vrnitev na domačo sceno ne predstavlja le obujanja spominov na prelomne trenutke slovenske glasbe, ampak je tudi obetavna napoved nadaljevanja bogate glasbene kariere, ki je že desetletja pomembno prispevala k slovenski glasbeni krajini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.