20:34, pet, 26. Apr

VIDEO: Lidija Divjak Mirnik napovedala župansko kandidaturo





Lidija Divjak Mirnik je županska kandidatka LPR – Liste za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti.

Predstavitev je potekala na simboličnem kraju, in sicer v Magdalenskem parku, novinarsko konferenco smo spremljali v živo.

Lidija Divjak Mirnik je izpostavila, da je Mestna občina Maribor sestavljena iz 11 mestnih četrti, tri so na levem bregu drave, ostale na desnem, ima pa tudi šest krajevnih skupnosti, tri na levem in tri na desnem bregu Drave. Skupaj je to po njenih besedah 17 stebrov, na katerih stoji “hiša” – Mestna občina Maribor. Pravi še, da so v Listi za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti prepričani, da vsakemu krajanu oziroma občanu pripadajo tri osnovne pravice. To so varnost (ekonosmka, socialna in fizična), urejenost in pravičnost oziroma pravičen razvoj. Torej je treba podpirati seh 17 mestnih četrti in krajevnih skupnosti.

Predstavila je program same liste v več točkah. Med drugim, da bo poimenovala, če bo izvoljena, podžupana ali podžupanjo za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti, prav tako želi, d ase proračun planira od spodaj navzgor, na podlagi potreb ljudi. Naslednji teden začnejo zbirati še podpise za pravičen občinski prostorski načrt, saj pravi, da obstoječi ni primeren, ker po njenih besedah ni v soglasju s strokovnjaki in z mnenjem ljudstva.

Več v

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.