01:12, sre, 24. Apr

VIDEO: Ljudje v vrsti čakajo za testiranje na covid-19





Danes ob 10. uri zjutraj so pri Zdravstvenem domu Lenart začeli z brezplačnim hitrim testiranjem za novim koronavirusom, za katerega je očitno veliko zanimanja. Za danes so dobili 500 testov, testirali pa bodo tudi prihajajoče dni.

V sredo in četrtek bodo lokacije na več mestih v Lenartu, in sicer pri Mercator centru v Industrijski coni, v sredo med 10. in 12. uro. Parkirišče pred bivšo trgovino Spar bo mobilna točka prav tako v sredo, in sicer med 8. in 10. uro. Mobilna točka na parkirišču pred pošto, banko in Mercator trgovino pa bo v četrtek, 24. 12. 2020 med 8. in 10. uro.

Interes ljudi je

Danes dopoldne smo na lokaciji spregovorili z direktorjem Zdravstvenega doma Lenarta, ki nam je zaupal da so pripravljeni na testiranje, da očitno interes med prebivalci je, saj od vsega začetka stojijo v vrsti za testiranje.

Gre za brezplačne hitre teste, prebivalci, ki se želijo testirati, pa morajo imeti s seboj le osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Na odvzem brisa se ni treba posebej naročati. In zakaj so se odločili da preverijo, če so pozitivni na novi koronavirus?

Direktor nam pojasni, da pozitiven test velikokrat pozitiven rezultat pokaže takoj, a da zanesljivo in uradno informacijo bodo dobili pacienti prek sms-a na svoj telefon okvirno 15 minut po opravljenem testu.

V primeru pozitivnega testa, potrebna takojšna izolacija

Če se izkaže, da je test pozitiven, se je potrebno takoj izolirati. Doma naj bolnik pokliče svojega izbranega zdravnika, ki bo dal nadaljnja navodila. Sicer pa negativni rezultat testa pomeni, da je nekdo negativen v tistem trenutku, odgovorni poudarjajo, da naj vam test ne da občutka lažne varnosti: “Še naprej dosledno upoštevajte vsa priporočila in zaščitne ukrepe.”

⚠️ HITRO TESTIRANJE V LENARTU ⚠️

Objavil/a Zdravstveni dom Lenart dne Torek, 22. december 2020

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.