03:53, pet, 17. Maj

VIDEO: Prisluhnite novi, tokrat zimski pesmi dueta BosaZnova, Matjaž in Vanja sta poskrbela za Zimsko romanco





Za BosaZnova je izjemno leto 2023. Vanja in Matjaž Romih, ki sestavljata ta duet, sta lani izdala prvenec ‘Terapija za pare’ in  ga predstavila na kopici koncertov.  Zdaj pa v novo leto vstopata z novo skladbo, za katero sta naredila tudi videospot. 

Svoj prvenec “Terapija za pare” sta  predstavljala na koncertih, tako pred občinstvom v živo kot tudi pred občinstvom pred radijskimi sprejemniki, sodelovala sta na Melodijah morja in sonca, kjer sta za skladbo ‘Običajen par’ prejela nagrado za najboljše besedilo.

Njuna nova pesem pa po njunih besedah ni ne novoletna ne božična, ampak zimska.

Za potrebe zasedbe BosaZnova je Matjaž Romih, eden od obeh članov, predelal svojo, pred leti (na albumu ‘Novice iz Slovenije’) izdano istoimensko skladbo. Pesem krasijo speven refren, dobra instrumentalna podlaga, predvsem pa velja izpostaviti besedilo pesmi, ki je napisano v obliki prelepe zgodbe, pripovedi, ki slika domišljijski svet, ki ga kdaj pa kdaj sanjamo vsi, ko si zaželimo prijetnega zimskega vzdušja; najsi bo v naravi, kje na toplem, ob kaminu, na smučanju, na sprehodu med pobeljenimi gorami ali pa kar povsod po malem. Zaradi narave besedila ima v tej pesmi Matjaž večjo pevsko-pripovedno vlogo, vendar jo Vanja Romih v refrenih zelo lepo dopolnjuje. Pesem skuša s svojim vzdušjem prebuditi tisti občutek, ki človeka zaobjame, ko pride z mrzlega nekam na toplo in se mu zaradi prijetne topline, ki jo začuti v sebi, čas malo ustavi.

Skladba, katere avtor je Matjaž Romih, je bila pred kratkim posneta v studiu Lotos, posneli pa so jo Matjaž Romih (kitara, bas kitara), Miha Friedrich-Frido (bobni, tolkala), Dejan Slak-Sleyk (klaviature, kitara). Miks je naredil Bort Ross, producenta sta Bort Ross in Matjaž Romih, mastering: Martin Žvelc. Za skladbo sta Vanja in Matjaž Romih posnela videospot ponovno skupaj z rednim zunanjim sodelavcem Janom Porebrom.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.