07:05, ned, 5. Maj

VIDEO: Razburjenje zaradi udrihanja s slovensko zastavo, gledališče pojasnjuje, da gre za citat …





Po spletu zadnje dni kroži posnetek iz predstave v Slovenskem mladinskem gledališču, v kateri dekle drži palico s slovensko zastavo ter z njo udriha po tleh in kriči.

Na posnetek je reagiral tako Janez Janša kot tudi Zmago Jelinčič in nekateri drugi politiki. Zgroženi so, prepričani, da gre za zaničevanje slovenske zastave in s tem slovenske države.

V Slovenskem mladinskem gledališču pa pojasnjujejo, da gre za predstavo, ki je nastala na temelju Cankarjevih Hlapcev v režiji poljske režiserke Maje Kleczewske in v interpretaciji režiserke in avtorske ekipe, so zapisali v Slovenskih novicah. Pojasnili so tudi prizor s slovensko zastavo. Pravijo, da gre za citat Slovenke, ki je pred časom protestirala proti migrantom in je posnetek njenega dejanja, ko je udrihala z zastavo po tleh, zaokrožil po spletu. Zapisali so, da gre ta eno od politično desno usmerjenih prebivalk in prebivalcev Slovenije. In da je vse, kar so pokazali s prizorom z zastavo v predstavi dejansko natančen citat te osebe. Poudarili so še, da bodo predstavo še naprej uprizarjali.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.