04:43, pet, 17. Maj

VIDEO: Skladba, s katero bo Raiven predstavljala Slovenijo na 68. izboru za pesem Evrovizije





Veronika, skladba, s katero bo Raiven predstavljala Slovenijo na 68. izboru za pesem Evrovizije, je samorefleksija in manifestacija opolnomočenja.

Deluje kot ogledalo, ki odraža naše notranje svetove, ki se razkrivajo v interakciji z drugimi. Z njo Raiven poudarja, kako naše besede, namenjene drugim, pogosto razkrivajo več o nas samih kot o tistih, ki so jim namenjene. Vsak verz združuje simboliko in osebno izpoved, kar ustvarja večplastno lirično delo. Veronika, kot jo predstavlja Raiven, je metaforični lik, ob katerem pušča poslušalcu lastno presojo, ali gre za resnično samopodobo ali skrito resnico.

“Skladba ni nastala z mislijo, da grem na Evrovizijo. Pri njenem ustvarjanju sem se osredotočila predvsem na dramatičnost, ki je ključna za učinkovito pripovedovanje zgodbe Veronike. Želela sem, da se njena zgodba ne le izrazi, ampak tudi resonira z letom 2024. In zato sem ustvarjala z mislijo, da potrebuje glasbo, ki je ravno prav filmska in sodobna,” je pojasnila Raiven.

Raiven se kot pri drugih svojih skladbah predstavlja kot avtorica glasbe in besedila. Pri ustvarjanju Veronike se je njeni ustaljeni avtorski ekipi pridružil lanski predstavnik Slovenije na izboru za pesem Evrovizije Bojan Cvjetićanin, frontman skupine Joker Out. “Bojan je moj zelo dober prijatelj. Večkrat sva se pogovarjala, da bi skupaj kaj ustvarila, najino glasbeno sodelovanje pri skladbi Veronika pa je nastalo zelo spontano,” je poudarila Raiven.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.