21:47, ned, 5. Maj

VIDEO: Slovenske smučarke pripravljene





Le še dober dan nas loči do pričetka 53. Zlate lisice. Kar 8 slovenskih smučark se bo spustilo po pohorski strmini, med njimi Ilka Štuhec, Ana Drev in Tina Maze s poslovilno tekmo.

Vse je pripravljeno, da se tekma začne, tudi smučarke slovenske reprezentance. Vse oči so tokrat uprte v domačinko Ilko Štuhec, ki je v tej sezoni že nanizala vrhunske rezultate. Kako se bo odrezala na slalomu in veleslalomu pa sama pravi, da bomo še videli. Tudi Ana Drev je med tistimi, ki znajo presenetiti. Na Zlati lisici je že zasedla drugo mesto, tudi letos gre v tekme optimistično. Izjave obeh v videu:

Sicer pa bodo slovenske barve na sobotnem veleslalomu branile Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar, Ilka Štuhec, Meta Hrovat in Tina Maze, najuspešnejša alpska smučarka, ki bo po skoraj dveh letih premora znova v tekmovalnem pogonu na svoji zadnji, poslovilni tekmi v svetovnem pokalu. V nedeljo sledi slalomska tekma, na kateri bodo nastopile Ana Bucik, Maruša Ferk, Meta Hrovat, Ilka Štuhec, Saša Brezovnik in Klara Livk.

Dekleta so po besedah vodje slovenske ženske odprave dobro pripravljene, z rezultati pa jih ne želijo obremenjevati. Dobro pripravljenost domačinke Ilke Štuhec je potrdil tudi njen trener Grega Koštomaj: “Ilka dobro smuča, zato že nestrpno pričakujemo vikend, obe domači tekmi. Ob bučni podpori domače množice upam, da bodo punce pokazale lepe vožnje.” Pravil, da Ilka pohorske strmine zelo dobro pozna in da je to zagotovo njena prednost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.