01:54, ned, 5. Maj

VIDEO: Tudi živali v živalskem vrtu imajo igrivi december





V ljubljanskem živalskem vrtu so pred nočjo čarovnic poskrbeli, da so njihove živali dobile buče, v prazničnem in veselem decembru pa jim ponudijo igrivo zabavo.

Tako se je pri damjakih na lepem pojavilo neobičajno drevesce. “Presenečena čreda se mu je previdno približala, nato pa se ni mogla upreti slastnim okraskom. Kako dolgo se pa pri vas na smrečici obdržijo užitni okraski? No, pri damjakih tudi drevesce ni dolgo zdržalo pokonci. Menda je praznična dišava z vonjem iglic pri damah zelo popularna,” so zapisali na ZOO Ljubljana.

Pa tudi jelen je imel veliko dela z drevescem. Tako so se pri ZOO Ljubljana vprašali: “Kot kaže smo božično drevesce namestili na napačno mesto – ata jelen se je namreč odločil, da jo bo prestavil. Najprej je z nje hitro snel okraske, prenašanje pa mu ni šlo tako dobro od rog … Družina ni bila navdušena, le kje bo zdaj Božiček pustil darila?”

Mačji panda Magu sadnih posladkov tokrat ni dobil iz rok oskrbnikov, temveč se je moral spoprijeti s temle nenavadnim krmilnikom, so komentirali, ko je imel igrivo zabavo mačji panda: “Hmm, le kako priti do dobrot? Na silo ne gre, jeziček je prekratek … Aaaa, s spretnimi šapicami in ostrimi krempeljci pa gre!”

Alpake pa so skoraj šle med nogometaše. “Morda bi od južnoameričank pričakovali bolj nogometen pristop, a alpake so do žog s hrano pristopile nežno in premišljeno. Več glav več ve in če vsaka s smrčkom malce dregne rdečo reč, bodo do prigrizka prišli vsi člani črede,” za zapisali na ZOO Ljubljana.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.