20:01, sre, 1. Maj

VIDEO: Urška Klakočar Zupančič o kandidaturi za evropsko poslanko





Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je bila danes na delovnem obisku v Pesnici pri Mariboru, kjer je med drugim spregovorila o evropskih volitvah.

Klakočar Zupančič je poudarila, da je njena odločitev, da ne bo kandidirala na evropskih volitvah za poslanko dokončna: “Dva razloga sta za to. Prvi je, da sem funkcijo predsednice Državnega zbora prevzela z odgovornostjo. Začela določene projekte, rada bi jih zaključila, tudi rada svoje delo opravljam. Drugi je pa čisto osebne narave.”

Seznam kandidatov in kandidatk za evropske volitve v Gibanju Svoboda še ni dokončan, nekaj kandidatov je zavrnilo kandidaturo, Klakočar Zupančičeva pa o tem pojasnjuje: “Odhod v Bruselj ni nekaj, za kar se človek kar tako odloči. Vsak si ustvarja svoje življenje. In to je neka velika prelomnica. Tako da jaz bi si želela, da v Bruselj odidejo kandidati in kadndiati oziroma takrat izvoljeni poslanke in poslanci, ki poznajo evropsko problematiko, ki poznajo ustroj, delovanje evropske unije, organie evropske unije, ki vedo, kako poteka sprejemanje zakonodaje na evropski ravni in kaj pravzaprav pomeni biti poslanec oziroma poslanka v evropski uniji.” Dodala je še, da je to odgovorno delo in tudi ne prav lahko delo, “zato je prav, da gredo v evropski parlament in potem tudi v evropsko komisijo kompetentni, strokovni ljudje, ki bodo tudi kaj spremenili oziroma premaknili”.

Spregovorila je tudi o tem, kako bi lahko rezultat evropskih volitev, torej seznam Slovencev, ki bi bili izvoljeni v evropski parlament, lahko pokazal, ali je sedanja slovenska vlada priljubljena ali ne. “Pomembno je, da izvolimo predstavnike in predstavnice, ki živijo demokratične evropske vrednote in ki želijo vsem prebivalkam in prebivalcem Evrope, da živijo v čim večji svobodi,” je dejala.

Državljane in državljanke je še pozvala, da naj volijo torej naj se udeležijo volitev za evropske poslance oziroma poslanke. “To ni nekaj, kar na njih ne vpliva, zelo veliko vpliva na njihova življenja. Morda ne čutijo tako neposredno, kot pač se čuti nacionalno politiko, ampak kljub temu nacionalna politika naša je odraz tega, kar se dogaja v Bruslju. Zato je pomembno, še bolj pomembno je to, da ohranimi to, k čemur smo Slovenci in Slovenke stremeli, ko smo izstopili iz jugoslovanske federacije in postali samostojna država.”

Urška Klakočar Zupančič se je v Pesnici sicer sestala s poslancem DZ Darkom Krajncem, ki ima v Pesnici svojo poslansko pisarno, županom Gregorjem Žmakom ter pisateljem in nekdanjim poslancem Tonetom Partljičem, častnim občanom Pesnice.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.