04:11, čet, 2. Maj

VIDEO: Urški Repolusk se nakup stanovanja ne zdi moralno in etično sporen





V minulih dneh smo že poročali o tem, da je v občini Ruše neprofitno stanovanje končalo v lasti županje Urške Repolusk.

Zdaj je pred kamere stopila tudi sama in med drugim pojasnila, da je ravnala zakonito, in da se ji ne zdi nič moralno ali etično sporno. Govorimo o dejstvu, da je med mandatom postala lastnica oziroma, kot poudarja sama, solastnica enega od občinskih neprofitnih stanovanj – in zanj je plačala manj od tržne vrednosti.

Zdaj tam živi njena mama, ki je pred tem živela v hiši v Selnici od Dravi. Ko smo jo vprašali, kako je s tem njena sestra reševala eksistenčno težavo mame, ki sicer nikoli ni bila na seznamu čakajočih za stanovanje v Rušah, je odgovorila:

Dejstvo je, da se je po zakonu o preprečevanju korupcije dolžna izogibati obstoju konflikta interesov tako kot ostali funkcionarji. A sama meni, da gre za deprivilegiranost in da na javni dražbi lahko sodeluje čisto vsak. Pa tudi če gre za občinsko neprofitno stanovanje.

Zakon o preprečevanju korupcije določa, da v poslu z občino ne bi smel biti vpleten ne župan oz. v tem primeru županja, če je bližji družinski član. Kako komentira to?

Svetniki so nad njenim presenečeni, Darka Kneza smo vprašali, ali meni, da gre res v takšni situaciji za deprivilegiranost županje.

Več v Občinskem informatorju na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.