00:14, čet, 2. Maj

VIDEO: V Kungoti odprtje ceste Bubno Svečina, ki vodi vse do mejnega prehoda Ciringa





Na mejnem prehodu Ciringa so v Kungoti pripravili manjšo slovesnost ob odprtju ceste Bubno Svečina do Ciringe. Tam so dlje časa tudi sanirali plaz, nato pa uredili novo cesto z odvodnjavanjem in infrastrukturo.

Županja Kungote Tamara Šnofl je povedala, da gre za zelo zahteven in hkrati tudi finančno težek projekt, stal je namreč dobrih 1.250.000 evrov, druga faza je bila vredna dobrih 550.000 evrov. Občina pa je bila uspešna pri pridobivanju državnih sredstev. Sanacija plazu in ureditev ceste z odvodnjavanjem in vsem ostalim pa sta pomembni iz več razlogov. Na prvem mestu za lokalno prebivalstvo, vinarje in obiskovalce, ne nazadnje pa tudi za turizem. Ob sanaciji so trajno rešili tudi problematiko plazenja zemljine.

Projektant Metod Krajnc je izpostavil, da so imeli kar nekaj izzivov pri saniranju plazu in tudi pri odvodnjavanju, ponekod so spremenili tudi širino ceste. Predsednik Vaške skupnosti Kungota Zvonko Škrubar pa je prav tako kot županja izpostavil, da je investicija velik doprinos za lokalne prebivalce.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.