12:50, ned, 5. Maj

VIDEO: V Ljubljani shod proti PKP10 – Pogreb koruptivnega politikantstva 10 ljudskih zapovedi





Danes, 27. decembra, se je ob 9. uri v Ljubljani odvil shod, ki so ga poimenovali PKP10: Pogreb koruptivnega politikantstva 10 ljudskih zapovedi. Zbrali so se pred parlamentom.

Kaludya Baya, ki je protest predvajala v živo je zapisala: “Malo sem razočarana, jaz sem mislila, da bo danes tukaj pol Slovenije. Očitno se še premalo zavedamo, kakšne stvari sprejemajo tukaj, v tej stavbi.” Zbralo se okoli sto protestnikov.

“Ljudje so bili glasni, ker so se pred množico postavili dodatni policaji, ljudi so opozorili, da se prestavijo za ograjo. Danes PKP 10, zakon, ki naj bi ljudem pomagal prebroditi težave in krizo, ki so jih povzročili ukrepi v boju proti pandemiji, ki kot vemo, ni realna, ni to, kar nam predstavljajo,” je dejala ena izmed udeleženk.

Udeleženci so nagovorili tudi policiste, ki so jim dejali: “Glejte jih v oči, zapomnite si te oči. To so ljudje, ki delujejo proti narodu, po navodilih ljudi, ki nas želijo zasužnjiti.”

“Vas je kaj sram? Vi ste tisti, ki bi morali ščiti narod,” je ena izmed udeleženk dejala v nadaljevanju.

Vlada je na današnji dopisni seji soglašala s predlaganimi dopolnili k predlogu zakona o dodatnih ukrepih zaradi posledic covida-19 ter sprejela odzivno poročilo na revizijsko poročilo računskega sodišča, so sporočili z vlade. Za proizvodnjo elektronskih sklopov FTA 2 bo vlada prispevala 1,37 milijona evrov, so še sklenili na današnji seji, poroča STA.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.