16:51, sob, 27. Apr

VIDEO: V Mariboru 12. mednarodna znanstvena konferenca Za človeka gre





V Mariboru se je danes začela šestdnevna 12. mednarodna znanstvena konferenca Za človeka gre: V službi trajnosti in dostojanstva, ki jo tamkajšnja zasebna fakulteta Alma Mater Europaea pripravlja v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti iz Salzburga. Letošnjo je odprla podpredsednica Evropske komisije Dubravka Šuica.

Na konferenci bodo gostili pomembna imena znanstvenikov in miselnih voditeljev, ki bodo izmenjali perspektive na svetovni ravni ter spodbudili sodelovanje v smeri trajnostne in dostojne prihodnosti. Uradni pričetek konference je bil 10.00 v Slomškovi dvorani, kjer je bil osrednji govornik predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti Klaus Mainzer.

VIR: Alma Mater Europaea
VIR: Alma Mater Europaea

Konferenca namenjena akademskim raziskavam in tehnološkemu napredku

Kot je povedal predsednik Alma Mater Europaea Ludvik Toplak, je konferenca namenjena akademskim raziskavam in tehnološkemu napredku za potrebe družbe pri medsebojni povezanosti vrednotenja človeštva in ohranjanja naravnih virov ter vplivu demografskih sprememb.

“Ključni vidiki vključujejo medgeneracijsko enakopravnost, trajnostno uporabo virov in zadovoljevanje razvojnih potreb, je dejal Toplak in dodal, da je naloga znanosti, da poda odgovore na nove izzive in tako prepreči grozeča protislovja ter v izobraževalnem sistemu razvija vrednote in tehnologije, ki bodo zagotovili mir in blagostanje v družbi.”

Program konference obsega več kot 60 vsebinskih sklopov. Nastopilo bo več kot 250 avtorjev iz več kot 30 držav. Med njimi so akademiki iz najbolj uglednih svetovnih univerz, kot so Harvard, Stanford, University College London, King’s College London, University of British Columbia, ETH Zürich in druge.

V fazi preoblikovanja v univerzo

Alma Mater Europaea je sicer trenutno v fazi preoblikovanja v univerzo. Že 15 let deluje pod akademskim patronatom Evropske akademije znanosti in umetnosti iz Salzburga, ki združuje več kot 2000 znanstvenikov in 37 nobelovih nagrajencev.

VIR: Alma Mater Europaea

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.