00:24, ned, 28. Apr

VIDEO: V Mariboru odprli 4 dodatne oddelke za potrebe vrtca





V Mestni občini Maribor so se zaradi velikega vpisa otrok v mariborske vrtce odločili odpreti 4 dodatne oddelke. V prihajajočem šolskem letu 2019/2020 se je v mariborske vrtce vpisalo 90 otrok več, kot je bilo na voljo prostih mest. Z odprtjem dodatnih oddelkov so tako zagotovili dovolj mest za vse vpisane otroke.

Štirje novi oddelka za otroke drugega starostnega obdobja bodo od prihodnjega tedna po dva v OŠ Leona Štuklja Maribor in v OŠ Borcev za severno mejo. S tem se je omogočilo odprtje 4 dodatnih oddelkov prvega starostnega obdobja,dva v Vrtcu Otona Župančiča Maribor, v enoti Lenka, ter dva v Vrtcu Pobrežje, v enoti Ob gozdu. Da gre za pomembno pridobitev za občino je prepričan tudi župan MO Maribor, Saša Arsenovič.

Poseben trud je v uresničitev odprtja štirih novih oddelkov za potrebe mariborskih vrtcev, vložila mariborska podžupanja Helena Kujundžić Lukaček.

Otroci bodo v dveh igralnicah, ki so jih uredili v OŠ Leona Štuklja lahko souporabljali tudi igrišče vrtca enote Vrtca Otona Župančiča, enote Lenka, saj je le ta v neposredni bližini osnovne šole. Ker gre za predšolske otroke, se bodo zagotovo tudi dobro integrirali v drugo okolje, v neposredni bližini šolskega dogajanja. Da gre za pomembno pridobitev tako za otroke, kot tudi za mariborske vrtce pa je prepričana tudi ravnateljica Vrtca Otona Župančiča, Stanislava Lešnik.

Glede na rast nepremičnin v mariborski občini se bodo zagotovo povečale tudi potrebe po zagotovitvi večih mest v vrtcih in šolah, vendar zaenkrat novogradnje po besedah mariborskega župana niso v načrtu. “Po naših zmožnostih izjemno velik poudarek delamo na tem, da razvijamo vrtce. Tudi dobro smo reagirali pri Waldorfskem vrtcu, ki bo nekoč vsaj do pričetka prihodnjega šolskega leta sigurno v lepši podobi. Vsakodnevni izzivi so, ampak to je del našega dela, ki nas kadar so otroci zraven še bolj veseli. Mislim, da smo na pravi poti,” je še dodal Arsenovič.

So pa medtem v mesecu maju zaključili obnovo centralne kuhinje Vrtca Otona Župančiča Maribor, ki je organizirana v enoti Oblakova. Centralna kuhinja vrtca kuha za potrebe vseh lastnih enot, kakor tudi za Vrtec Studenci Maribor. MO Maribor je z investicijo v višini 685.660,98 EUR zagotovila ustrezne sanitarne in prostorske pogoje za pripravo hrane, ki so v skladu z normativnimi pogoji za prostor in opremo vrtcev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.