23:35, sob, 18. Maj

VIDEO: V Markovcih pripravljajo za fašenk eno od najbolj posebnih pustnih povork





V občini Markovci se pripravljajo na njihov tradicionalni Fašenk.

Povorka, ki je zagotovo nekaj posebnega, bo tudi letos, hkrati pa tudi drugi pustni dogodki. Več o celotnem dogajanju je povedal župan Milan Gabrovec. Fašenk po markovsko se ne začne s kurentovim skokom, ampak z bičevim pokom. Na svečnico namreč pride veliko fantov, ki pokajo z biči – in to je potem bičev pok, je povedal Gabrovec. Ponosni pa so tudi na pustne like, ki jih vsako leto predstavijo na Fašenku.

Lansko leto je Fašenk prevzela Občina Markovci, ki je predala organizacijo podjetju, ki skrbi za vse fašenske dogodke skupaj s spremljevalnim programom. Najpombnejša pa je vsekakor povorka, ki jo bodo letos imeli na pustno soboto, 18. februarja. Sam je dejal, da je povorka nekaj posebnega tudi zaradi tega, ker ob poti domačini pripravijo mize, na kateri imajo pijačo in jedačo, to pa delijo vsem tistim, ki nastopajo, torej gredo mimo hiše. Zanimiv pa je še spremljevalni program s koncerti, pri kateri stremijo k temu, da je čim več slovenskih izvajalcev. Poskrbljeno pa je tudi za najmlajše.

Poglejte, kaj vse nam je še povedal župan Gabrovec, saj je naštel koncerte kar po dnevih, da se ljudje lažje odločijo, kam bodo šli, pa tudi več o njihovi znameniti povorki:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.