10:47, tor, 7. Maj

VIDEO: V mednarodni akciji na jadrnici v Atlantskem oceanu našli skoraj tri tone kokaina, vodja kartela naj bi bil Srb





Na jadrnici v Atlantskem oceanu so zasegli 2,7 tone kokaina, vredne več kot pol milijona evrov, šest ljudi pa so aretirali, je sporočilo srbsko ministrstvo za notranje zadeve.

V mednarodni akciji srbskega ministrstva za notranje zadeve in varnostno-obveščevalne agencije v koordinaciji z Europolom so namreč na jadrnici našli kokain, ki je bil zapakiran v zavojčkih, ti pa v številnih športnih torbah, poroča hrvaški portal Index. Samo jadrnico so ustavili v španskih teritorialnih vodah, upravljala sta jo ukrajinski in češki državljan.

Štiri osumljence ujeli v Srbiji, tudi vodjo z lažnim hrvaškim potnim listom

Po poročanju Indexa so bili organizator združbe 70-letni Srb S. K. in še trije osumljenci N.S. (1988), N.S. (1980) in B.K. (1983) aretirani v Srbiji. Vodja kartela S. K. naj bi bil pred tem že v brazilskem zaporu, od koder naj bi pobegnil, za njim pa je bila razpisana Interpolova tiralica. Po svetu naj bi potoval z lažnim potnim listom, poročajo na portalu Blic. Imel naj bi kar lažni hrvaški potni list.

Preiskovalci so po dolgotrajnem raziskovanju in zasledovanju prepričani, da prav 70-letnik in njegovi sodelavci stojijo za tihotapljenjem kokaina, ki so ga odkrili pred pred dnevi v Španiji. To pa je uradno potrdil tudi Europol. Dogovarjali naj bi se na Hrvaškem, nato pa so pogajanja o dobavi droge potekala še v Sloveniji, pišejo na portalu Index.

Zasegli drogo, denar, vozila, telefone, ure …

Preiskava osumljenih in dogajanja je trajala od januarja 2022. Zdaj pa so zaplenili kokain, prav tako tudi denar, drage avtomobile, ure, elektronsko opremo in mobilne telefone. Zaplenili so več kot 550.000 evrov. V preiskavi so sodelovale policije iz Hrvaške, Španije, Brazilije, Francije, Poljske, Portugalske in Slovenije. Skupaj so aretirali šest moških, od tega štiri v Srbiji in dva na jadrnici. Preiskali pa so kar 15 stanovanj. Blokirali so večje število bančnih računov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.