16:25, pon, 29. Apr

VIDEO: V Pesnici se lahko odrasli, ki radi berejo, vpišejo v bralno značko





V oddaji Report smo predstavili bralno značko za odrasle, s katero odrasle spodbuja Kulturno – umetniško društvo Marice Kerenčič Pesnica za branje knjig.

Matjaž Partlič iz KUD Marice Kerenčič Pesnica nam je povedal, da so želeli spodbuditi bralno kulturo pri odraslih, torej branje. Priznanja za prejšnjo sezono bralne značke so že podelili, zdaj pa že imajo razpisanih 40 knjig, ki jih lahko preberejo tisti, ki so se prijavili za bralno značko. Seveda pa ni treba prebrati vseh 40 knjig, dovolj je štiri.

Tisti, ki se preko KUD Marice Kerenčič Pesnica prijavijo, imajo možnost se, ne samo prijaviti za bralno značko in dobiti seznam letošnjih knjig, ampak se lahko skupaj z drugimi, ki so se prijavili, o knjigah tudi pogovarjajo v bralnem klubu, prav tako lahko pridejo tudi na pogovore z avtorji knjig. Bralci lahko izbirajo med različnimi knjigami tudi po zvrsti. Partlič je dejal, da izpostavljajo tudi slovenske, lokalne avtorje, nekateri od njih so včasih nekoliko zapostavljeni, prav na njih se z veseljem spomnijo in njihova dela predstavijo bralcem.

Več o bralni znački v Pesnici v pogovoru z Matjažem Partličem:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.