07:19, tor, 30. Apr

VIDEO: V Pesnici so podelili priznanja bralne značke Marica





V Kulturni dvorani Toneta Partljiča v Pesnici sta bralni klub Marica in Mariborska knjižnica podelila priznanja bralne značke Marica za minulo bralno leto ter razkrila nov bralni seznam za tiste, ki radi berejo in so vključeni v bralni klub Marica.

Priznanja so podelili na kratki slovesnosti, kulturni program pa so posvetili Maistrovemu letu 2024. Zbrane je nagovorila prejemnica Čopove diplome za življenjsko delo Sabina Fras Popović.

Bralci lahko vsako leto izbirajo, kaj bodo prebrali od 40 njig s seznama. V prvem letu je sodelovalo le 14 posameznikov, zdaj pa je število bralcev in bralk znatno večje, je povedal Matjaž Partlič. Letos sta priznanja podelila predsednica KUD Marice Kerenčič Pesnica Vesna Trampuš in častni pokrovitelj bralne značke Tone Partljič, ki je izpostavil pomembnost branja, ne le med mladimi ampak tudi odraslimi. V četrti sezoni bralnega kluba Marica je sodelovalo 35 bralcev in bralk, med njimi je bila tudi Andreja Mir, ki je povedala, da je prebrala deswt knjig s seznama.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.