23:38, pet, 26. Apr

VIDEO: Več cest v Mariboru zaprtih, po deževju številne težave





Mariborski gasilci so zaradi močnega deževja od petka posredovali več desetkrat, razmočen teren pa jim še naprej povzroča težave, skrbi jih kaj bo prihajajoče dni, ko so ponovno napovedane padavine. Na območju Maribora so zaprte tudi štiri ceste.

Poveljnik mariborske civilne zaščite Samo Robič je potrdil, da se je število intervencij do nedelje stopnjevalo, zato so veseli, da vsaj danes ne dežuje. A so že v pričakovanju naslednjih dni, ko so znova napovedane močnejše padavine.

 

 

Kot je povedal, so prve ukrepe zaradi številnih plazov, nekaj podrtih dreves in črpanj vode opravile enote poklicne gasilske brigade v sodelovanju s prostovoljnimi gasilskimi društvi. Ko je prišlo do večjega obsega škode, so aktivirali civilno zaščito, pri delu pa so pomagale tudi pristojne komunalne službe.

“Trenutno so zaprte štiri ceste, med njimi regionalna pri Malečniku. Dve vodita do posameznih objektov na območju Rošpoha, Kamnice in Gaja, zaprta pa je tudi lokalna cesta v Rošpohu, a so dostopi do stanovanjskih objektov tam omogočeni,” je dodal Robič.

Po besedah geologa Metoda Krajnca, ki je tudi član štaba mariborske civilne zaščite, gre v glavnem za manjše plazove, ki povzročajo nevšečnosti na cestah in objektih.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.