19:44, pet, 26. Apr

VIDEO: Zaživela dograjena enota pobreškega vrtca





Izvajalec del je po tem, ko mu je bilo omogočeno nadaljevanje del v enoti Brezje, intenzivno pristopil k zaključevanju del in jih pravočasno in še pred začetkom novega šolskega leta zaključil.

MO Maribor je dne 31.8.2022 pridobila uporabno dovoljenje za Novogradnjo prizidka vrtca v Brezju, tako da sta s 1.9.2022 vrata odprla dva oddelka za otroke. Vrednost izvedenih del je zaokroženo 841.000,00 EUR neto vendar končni obračun še ni izveden.

Vrtec je zasnovan sodobno z velikima svetlima igralnicama, katera ima vsaka tudi lastne sanitarije za vsako skupino otrok. Iz igralnic je omogočen neposreden izhod na pokrite terase ter nato prehod na zunanje igrišče. V sklopu dograditve je bil izgrajen tudi prostor za individiualno delo z otroki (le ta je začasno spremenjen v prostor razdelilne kuhinje – do izgraditve pogorelega dela), prostor za rekvizite, prostor za vzgojitelje in večjim skupni prostor, ki je lahko namenjen tako športnim aktivnostim kot izvajanju vseh ostalih dopolnilnih aktivnosti otrok, so sporočili v sporočilu za javnost.

Za obstoječi objekt enote Brezje je zavarovalnica dokončno ocenila škodo in sicer bo za skupaj z drobnim inventarjem in opremo MO Maribor prejela izplačilo 210.838,72 EUR.

Izplačilo bo izvedeno po uspešno zaključenem postopku podpisovanja listin. V kratkem bomo nadaljevali s postopki za izbor izvajalca za rekonstrukcijo pogorelega dela, saj MO Maribor želi začeti z deli še v letošnjem letu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.