15:25, pet, 26. Apr

Vikend v Mariboru v znamenju plesa





Ta vikend bo v Dvorani Tabor v Mariboru potekalo plesno tekmovanje brez primere Rolly dance open 2023. Sodelovalo bo več kot 1500 udeležencev, organizatorji pa pričakujejo še nekajkrat več gledalcev.

Rolly dance open letos poteka že šesto leto. Tudi med korono je bilo, čeprav so bili takrat ukrepi precej strogi, o nenavadnem hibridnem plesnem tekmovanju pa so poročali mnogi tuji mediji. Da je Rolly dance zrasel v pomemben plesni festival v regiji, govorijo številke. Lani so sodelovali plesalci iz 52 plesnih klubov, štirih držav (samo iz Italije jih je bilo 50), bilo je 245 posameznih plesnih nastopov … Letos bodo, sodeč po prijavah, te številke močno presežene.

Branko Padjan, organizator in ustanovitelj plesne šole Rolly

“Rolly dance se po treh koronskih letih vrača v Maribor, kjer se je leta 2018 vse skupaj začelo. Takrat je bil to enodnevni dogodek, letos pa smo že morali tekmovanje podaljšati na dva dni,” je pojasnil Branko Padjan, direktor plesne šole Rolly. “Občutek imam, kot da smo po letih, ko smo bili zaprti po domovih, letos dobili krila. Tako veliko zanimanja in raznolikosti prijavljenih točk še nismo imeli. Na programu bodo točke od jazz formacij do ljudskih in etno plesnih skupin,” je pojasnil Padjan.

Prijavljeni prihajajo iz 7 držav, njihove nastope pa ocenjuje 20-članska skupina mednarodno priznanih plesnih sodnikov.

Prvi nastopi se začno ob 8:20, potem pa je urnik nastopov vsak dan natrpan vse tja do 22. ure. “Ples postaja priljubljena urbana rekreacija, zato je tudi največ prijavljenih v skupini urban formation, pri čemer so plesalci stari od četrtega leta do seniorjev,” navdušeno razlaga Padjan.

Najboljše čakajo nagrade

Da bo vse potekalo tako kot mora, bo skrbelo 20 mednarodno uveljavljenih plesnih sodnikov, najboljše pa na koncu čakajo denarne nagrade. Lani je bilo poleg 1100 nastopajočih še skoraj 3000 gledalcev, letos pa organizatorji računajo, da jih bo še več. “Dobrodošli ste prav vsi. Ogledati si pisano mavrico koreografi v živo je poseben občutek. V nedeljo malo po 20. uri bodo nastopili najboljši, podelili pa bomo denarne nagrade. To bo češnja na vrhu 35 let stare zgodbe plesne šole Rolly,” je zaključil Padjan.

Nastop na Rolly dance open se splača. Nastopajoči so nagrajeni z medaljam, diplomami in pokali, najboljše pa čakajo tudi denarne nagrade.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.