09:53, pon, 6. Maj

Vinarji odprli svoja vrata





Na vročo julijsko soboto, so svoja vrata odprli vinarji, čigar vinogradi se razlegajo po Jakobskih gričih. Vsaka vinogradniška kmetija je ponujala dobro vinsko kapljico in dobrote iz njihovih kuhinj. Pelo se je, igralo pa tudi plesalo. Dogodek tradicionalno poteka že 5. leto zapored.

Minulo soboto v Jakobskem Dolu potekal peti, že tradicionalni Dan odprtih vrat vinarjev Jakoba, na katerem je sodelovalo osem ponudnikov vina in domačih dobrot, ki so vabili svoje obiskovalce k degustiranju svojih izdelkov.
Kljub visokim temperaturam se je dogodka udeležilo dobrih 400 obiskovalcev, ki so v vročem sobotnem dnevu s kolesi, električnimi kolesi, s posebej ozaljšanimi traktorji, s starodobnimi mopedi ali kar peš obiskali vseh osem ponudnikov, pri njih zbirali žige in si z obiskom vseh ustvarili možnost sodelovanja v nagradni igri za privlačne praktične nagrade.

Dan je bil zelo živahen, dodatno pa so ga popestrili še zvoki harmonik, ples folkloristov, pa tudi spontanega petja ni manjkalo. Na bogato obloženih stojnicah so obiskovalci lahko izdelke, ki so jih pokusili, tudi kupili.
Prijeten dan v družbi prijateljev in znancev, ko vinarji v Jakobu odprejo vrata svojih kleti in ponudijo svoje dobrote, se je končal v veselju in zadovoljstvu tako ponudnikov, kot tudi obiskovalcev, z obljubo, da se na dnevu odprtih vrat ponovno srečamo naslednje leto.

IMG_3885

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.