16:54, čet, 2. Maj

Vlada je sprejela: Najbolj ranljivim skupinam se bo izplačal poseben dodatek





“Epidemija ne pojenja, zato je vlada sprejela poseben zakon v okviru katerega je določila najpomembnejše ukrepe za poj proti virusom,” je dejal Andrej Šircelj in dodal da se bo najbolj ranljivim skupinam izplačal poseben dodatek.

“Za upokojence se predlaga, da se tistim, ki imajo nižjo pokojnino od 510 evrov izplača poseben dodatek v višini 300 evrov, tisti, ki prejemajo pokojnino med 510 in 612 dpdatek 230 evrov in tistim, ki prejemajo do 612 do 714 se izplača 130 evrov,” je dejal minister za finance. Izplačilo naj bi bilo izvedeno v mesecu decembru.


“Predlaga se, da se kmetom za izboljšanje za izboljšanje socialnega položaja izplača enkratni dodatek. Ti bodo prejeli 150 evrov,” je v nadaljevanju dejal.


Dodatek v višini 150 evrov bodo dobili tudi invalidi. “Zahvalil bi se vsem prostovoljcem, tukaj mislim predvsem na pripadnik Civilne zaščite, kot tudi študentom in dijakom, ki so sprejeli delo in delajo v zdravstvenih ustanovah. Tem smo namenili poseben dodatek, ki se bo izplačal na dnevni osnovi, tako kot je bilo že predlagano in sicer v višini 30 evrov za pripadnike civilne zaščite in 25 evrov za študente in dijake,” je pojasnil.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.