22:26, pet, 26. Apr

Vlada odločila: prostorov državne uprave naj se ne hladi na manj kot 25 stopinj Celzija





Vlada je kot odziv na težave in motnje na energetskem trgu med prvimi ukrepi sprejela odločitev, da se prostori v stavbah državne uprave ne hladijo na nižjo temperaturo zraka, kot je 25 °C.

To pa je možno ob pogoju, da relativna vlažnost dovedenega zraka ni višja od 60 odstotkov razen, kjer to zaradi zahtev namembnosti ali delovanja stavbe ni mogoče. Prostorov se ob delovnih dnevih po 18. uri in do 7. ure zjutraj ne hladi na nižjo temperaturo zraka, kot je 28 °C, so še dodali.

Med vikendi in prazniki se prostorov ves dan ne hladi na nižjo temperaturo zraka, kot je 28 °C, če se za ta namen uporablja hladilni agregat. Hlajenje pod 28°C pa se lahko zagotovi tudi z zunanjim hladnim zrakom.

Vlada nalaga ministrstvom, da s tem sklepom seznanijo javne agencije, javne sklade, javne zavode in javne gospodarske zavode iz svoje pristojnosti in tako priporočijo njegovo uporabo tudi v teh subjektih. Predlaga pa ravnanje v skladu s tem sklepom tudi drugim državnim organom in lokalnim skupnostim. Cilj sprejetih sklepov je 10-odstotno znižanje porabe energije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.