18:02, pet, 26. Apr

Voden kolesarski ogled: “Melje v prvi polovici 20. stoletja: zgradbe in njihove zgodbe”





Kolesarsko vodenje se bo odvilo danes, 18. septembra, ob 14. uri, z začetkom pri vhodu v nekdanjo MTT tovarno iz Ulice heroja Šaranoviča.

Vse vabijo, da se udeležite kolesarskega vodenja z naslovom “Melje v prvi polovici 20. stoletja: zgradbe in njihove zgodbe”, na katerem bomo spoznavali zgodovino Melja.

Za večino današnjih Mariborčanov, kaj šele za morebitne obiskovalce, je Melje del Maribora, ki ga ni v nobenem itinerariju. Pa vendar je ta del mesta povezan tako z najbolj bleščečimi kot tudi z najbolj temačnimi trenutki mestne zgodovine. Spoznali jih boste lahko v zgodbah o zgradbah v Melju.

Vodenje bo trajalo okoli uro in pol

Vodenje bo v petek, 18. septembra 2020. Začelo se bo ob 14. uri in bo trajalo okoli uro in pol. Zbirno mesto bo pred skladiščem nekdanje tovarne MTT v Melju (vhod v MTT iz Ulice heroja Šaranoviča; gl. priloženi zemljevid).

Po Melju se boste lahko s kolesi popeljali ob strokovnem vodenju Borisa Hajdinjaka.

Boris Hajdinjak je zgodovinar, geograf in direktor Sinagoge Maribor. Že trideset let vodi oglede po različnih mestih, od Amsterdama do Kaira in od Gibraltarja do Krakova, največji izziv pa mu je vedno prav vodenje po rojstnem Mariboru.

Opozorilo!

Zaradi spoštovanja preventivnih ukrepov za preprečevanje in omejitev širjenja bolezni covid-19 naprošajo, da se prireditve udeležijo zgolj zdrave osebe brez znakov okužbe dihal, na prireditvi pa je treba vzdrževati primerno medsebojno varnostno razdaljo vsaj 1,5 m, skrbeti za pravilno higieno kašlja/kihanja in upoštevati druga varnostna navodila organizatorja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.