15:17, sob, 27. Apr

Vojko Flis potrjen za nov mandat direktorja na čelu UKC Maribor





Univerzitetni klinični center Maribor je za polni mandat potrdil Vojka Flisa, na današnji seji zavoda.

Sejo je, ob odsotnosti predsednika Sveta zavoda UKC Maribor g. Marjana Mačkoška, vodil Luka Kolarič in ob koncu podal izjavo: “Svet zavoda UKC Maribor je na današnji 5. redni seji obravnaval Letno poročilo 2023, iz katerega izhaja, da ima zavod presežek prihodkov nad odhodki v višini 2,2 milijona evrov. Na današnji seji Sveta zavoda UKC Maribor je bil s 1. 4. 2024 za mandatno obdobje 4 let prof. dr. Vojko Flis, dr. med. imenovan za generalnega direktorja UKC Maribor.”

Kdo je Vojko Flis?

Vojko Flis je sicer slovenski zdravnik oz. žilni kirurg, univerzitetni profesor in menedžer v zdravstvu, rojen je bil leta 1955 v Mariboru.

Diplomiral je na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani leta 1979. Specialistični izpit iz splošne kirurgije je opravil leta 1983, v letu 2011 pa je pridobil naziv doktorja znanosti. Leta 2017 je bil izvoljen za rednega profesorja kirurgije na Medicinski fakulteti v Mariboru.

Leta 1983 se je zaposlil v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, kjer je deloval kot žilni kirurg. Bil je predstojnik Oddelka za žilno kirurgijo in strokovni vodja Klinike za kirurgijo Univerzitetnega Kliničnega centra v Mariboru. Med leti 2017 in 2021 pa je že opravljal funkcijo generalnega direktorja UKC Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.