20:41, pon, 29. Apr

Vozniki kartinga to nedeljo na Vranskem drugič za točke državnega prvenstva





Voznice in vozniki kartinga bodo v nedeljo, 26. julija 2020, tekmovali na drugi dirki sezone državnega prvenstva na stezi AMZS Centra varne vožnje na Vranskem. Organizatorji pričakujejo tudi veliko dirkačev tudi iz tujine.

Gokart. Vir: Spletna stran AMZS

Konec tedna bodo na Vranskem tako ponovno zahrumeli gokarti, v nedeljo je prva preizkušnja že zjutraj ob deveti uri, konec dogajanja na Vranskem pa je predviden s podelitvijo pokalov okrog 17. ure in 30 minut. Vozniki in voznice kartinga se bodo pomerili na drugi dirki sezone, ki pa bo štela tudi za točke državnega prvenstva. Organizator tekme je AKK Sportstil, ki se nadeja dobrih preizkušenj, ki jih bodo v šestih razredih vozili tudi dirkači iz tujine. Prišlo naj bi namreč 40 do 50 dirkačev iz Avstrije, približno toliko pa naj bilo tudi dirkačev iz Slovenije. Program bo enak kot na prvi preizkušnji v Slovenji vasi: tri posamične vožnje in seštevek vseh treh na koncu določi končnega zmagovalca dirkaškega vikenda,
je povedal Roman Jernejc iz AKK Sportstil, ki je, s skupino sodelavcev dober mesec dni pripravljal vse potrebno za izvedbo dirke. Steza je speljana na poligonu AMZS Centra varne vožnje in bo zelo razgibana. Krog meri približno kilometer in dvesto metrov.

Tudi ta dirka bo žal minila brez gledalcev na tribunah. Ker pa se obeta precej spremenljivo vreme, se lahko zgodi, da bo del dirke tudi v dežju.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.